Як священик поплатився саном за вінчання одруженого чоловіка

Інформація про злочин священика Руслана Ваврика із Коломиї – укладення шлюбу подружжю, де чоловік не був розлучений з іншою жінкою, надійшла до Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ ще 26 травня 2016 року.

Відтоді розпочалось розслідування цього випадку.

Відповідно до вимог діючого законодавства, спочатку правопорушника попередили про надання відповідного часу для розкаяння та поправи. Однак після безкорисного завершення часу на поправу вирішили діяти через карний процес.

Минулого року Церковний трибунал Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочав карний процес над священиком. Карний процес відбувався відповідно до приписів чинного законодавства, а 6 червня 2017 року Колегія суддів винесла остаточний вирок – Руслана Ваврика визнали винним у порушенні канонів Кодексу Канонів Східних Церков. Тож священик Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Руслан Ваврик вийшов з-під юрисдикції Католицької Церкви.

За порушення вищевказаних канонів Церкви УГКЦ на нього накладено покарання – велика екcкомуніка та позбавлення духовного стану. Це найcуворіше пoкарання у християнській церкві.

Відтепер Руслану Ваврику заборонено приймати Таїнство Євхаристії, брати участь у Божественній Літургії та перебувати в храмі під час публічних богослужінь. А ще – приймати чи уділяти Святі Тайни, виконувати в Церкві будь-які уряди, служіння або завдання, здійснювати акти управління. Навіть якщо він їх вчинятиме, вони все одно вважатимуться недійсними.

Лише, коли покараний перебуватиме приcмeрті, заборона приймати Святі Тайни знімається.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.