Росіянку засудили до 11 років за діяльність у так званій ДНР

У Харкові засудили коменданта терористичної “ДНР” з позивним “Тереза” до 11 років позбавлення волі. Про це повідомляє 5 канал із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

“Київський райсуд Харкова визнав винною в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні та територіальну цілісність та недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратура Харківської області довела у суді провину громадянки Російської Федерації, яка була членом НЗФ терористичної “ДНР”.

За даними правоохоронців, харків’янка з позивним “Тереза” ще на початку 2014 року стала активною учасницею місцевого “Антимайдану” та брала участь у проросійських протестних акціях.

У суді прокуратура довела, що у червні 2014 року жінка вирішила долучитися до терористів “ДНР” та виїхала до Донецької області. “Там вона працювала під керівництвом так званого начальника управління контррозвідки псевдоміністерства державної безпеки терористичної організації “ДНР”, обіймала посаду так званого “коменданта” кількох населених пунктів Донеччини, захоплених терористами”, – вказується у повідомленні.

Також СБУ зібрала докази особистої участі “Терези” у допитах полонених – як мирних місцевих жителів, так і військових ЗСУ.

“Тереза” займалася пошуком та передачею представникам терористичної організації “ДНР” відомостей про чисельність особового складу, вид та кількість озброєння і військової техніки, пересування з’єднань та підрозділів Збройних Сил України, аналізом розвідувальної інформації. Серед її “службових обов’язків” – матеріально-технічне забезпечення діяльності терористичної організації, формування окремих груп розвідувального призначення з метою військового опору Збройним Силам України”, – відзначили у Генпрокуратурі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.