Стелсінг як новий вид насильства над жінками – чому чоловіки нишком знімають презерватив

Всі ми знаємо, що секс повинен відбуватися тільки за обопільною згодою.

У тому числі – і згода щодо контрацепції. Той час в світі набирає обертів новий секс-тренд, який не можна назвати інакше як напад на жінку. Стелсінг (stealthing) – це те, що робить чоловік, таємно знімаючи презерватив в процесі статевого акту до еякуляції. Жінка дізнається про це постфактум, за наслідками або не впізнає взагалі. У будь-якому випадку – нічого хорошого.

Американка Олександра Бродська, співробітниця Національний центр прав жінок, провела дослідження стелсінга і опублікував результати в виданні Columbia Журнал Закон і гендер. Жертви і насильники Бродська опитала жертв і вивчила онлайн-ком’юніті чоловіків, які практикують таємне зняття презерватива. Вона також поспілкувався з однією зі співробітниць кризової гарячої лінії для жінок, яка розповіла, що їй нерідко дзвонить з такою проблемою. І розмова часто починається так: «Я не впевнена, що це насильство, але…»

Автор дослідження привернула увагу громадськості до того факту, що так, це – злочин проти жінки (та й чоловіки в гомосексуальній парі теж) і дію, що суперечить здоровому глузду, Дослідження проливає світло на те, що жертвами цього тренда вже стали багато жінок, чиї голоси не були почуті. Всі вони дізналися про відсутність захисту потім: одні – в момент початку повторного акту, інший – виявивши сперму всередині себе, а не презерватив.

Всі були шоковані порушенням домовленостей і отримали серйозні моральні травми. Для багатьох головною проблемою були небезпеку вагітності або ЗПСШ, а саме порушення їх «тілесної автономії» – фактично те ж саме, про що говорять жертви зґвалтування.

.В спеціальних інтернет-спільнотах особини чоловічої статі обговорюють і підбадьорюють один одного «садити насіння». Чоловіки, які практикують зняття презерватива, вважають це частиною чоловічої природи і правом, навіть якщо метою стелсінга не є зачаття дитини. Таким чином вони погоджуються з тим, що тіло жінки не належить тільки їй, фактично підтримуючи і вуличні глузування, і дотики без згоди, і фізичне насильство як таке.

Читайте також  У Франківську цьогоріч уклали 68 шлюбів “за добу” з іноземцями

 

Що буде далі?

Олександра Бродська вважає, що сучасне бачення гендерного насильства, яке включає не лише застосування сили, але і недотримання домовленостей, має включати і стелсінг: «Зняття презерватива без згоди партнера, включене в список гендерного насильства, покаже, що ця практика несе помітні фізичні та емоційні наслідки для жертви». Таким чином, викритих у стелсінге можна буде судити за статтями про фізичне насильство, передає Ukr.Media.

У січні 2017 року вже відбувся перший прецедентний суд. Громадянин Швейцарії був засуджений до року умовно саме за стелсінг — після заяви жінки, з якою він познайомився в Tinder, що вона не погодилася б на секс, знаючи, що він таємно зніме презерватив.

Проти цього шкідливого і зневажає людську свободу тренда виступають як жіночі, так і чоловічі видання всього світу, не кажучи вже про солідних фігурантів кшталт The New York Times і The Guardian.

Існує величезна різниця між згодою на дотики в презервативі і проникнення без нього, між домовленістю про захищений і незахищений секс.

Згоду на секс — більш широке поняття, ніж«так» означає «так» у будь-якому вигляді». Тому, якщо ти щось запідозрила (особливо якщо не так давно з ним знайома або ж ви розходитеся в питаннях продовження роду), не мовчи і не пускай все на самоплив: перерви сексуальний акт та позбався від недалекого залицяльника. Адже в кінцевому рахунку постраждаєш саме ти, а він буде хвалитися на форумі черговий «перемогою».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.