Важливо знати кожному! Критичні роки в сімейному житті: психологи визначили «небезпечні» періоди

У сімейному житті, як і у будь-якої живої істоти, є вік, який в свою чергу має свої переваги і недоліки.

Якщо знати заздалегідь, де ховається небезпека, є можливість обійти її стороною, особливо, якщо це бере до відома кожен з подружжя. Фахівці з питань сім’ї та шлюбу, розглянувши проблеми безлічі пар в різні періоди спільного проживання, визначили ряд закономірностей. Так, було встановлено, що перші критичні ситуації розвиваються вперше вже на 6-му тижні сімейного життя. Наступні кризи відносин відзначаються в 8 місяців, 2,5 року, 4, 7 і 12 років. Дані періоди тому і називаються критичними, тому що в саме в ці моменти руйнується більшість сімей. Розглянемо їх більш детально.

6 тижнів – це початок дорослішання. Новоспечена дружина раптом виявляє, що її чоловік зовсім не та людина, якою вона його вважала раніше. Практично завжди настає момент, коли розбиваються рожеві окуляри, і замість «прекрасного принца» раптом з’являється примітивний «Лускунчик». Подібним обставинам можуть сприяти різні фактори – від невірного дотик в ліжку, до його непідробного захоплення якоюсь дівчиною з ногами «від вух». Чи залишиться після цього любов? Все залежить від того, наскільки ви помилялися на його рахунок, і чи згодні ви надалі продовжувати спільне проживання.

8 місяців – «битовуха». У цей момент, один з подружжя починає розуміти, що інший приймає його з усіма перевагами і недоліками. Якщо ваш шлюб вдалий, то відносини в цей період стають міцнішими. Але якщо ви морально не готові ділити з коханими не лише свята, а й будні, то ваш шлюб приречений. Рутина засмоктує. Імовірність, що один з подружжя, в боротьбі проти цієї самої рутини, прийде до висновку, що пора розлучатися, досить велика.

Читайте також  США посилили санкції проти шанувальників РФ: У списку Кабаєва, Стремоусів та Сальдо

2,5 роки – «любов на відстані». На даному етапі починає помітно слабшати сексуальний потяг. Але перше серйозне охолодження не є показником, що розлучення не за горами. Щоб привнести новизни в інтимні стосунки слід заново один одного полюбити! Для здійснення подібного потрібно періодично проводити час далеко від партнера. Різні друзі, справи, свята, проведені порізно, дадуть можливість вам відкрити одне в одному нові грані.

4 роки – «хитке гніздечко». Найчастіше кожна пара має спільну дитину, і в цей період вона забирає у них весь вільний час. Відповідно, батьки починають шукати собі нове заняття. Нерідко пари розлучаються якраз в цей момент, щоб… зробити ще одну дитину, але вже з іншим партнером.

7 років – «бермудський трикутник». Цей критичний період до сих пір не вивчений до кінця. Існують безліч суперечок щодо цього питання. Медичні фахівці впевнені, що кожні сім років у людини здійснюється свого роду оновлення організму. Можливо, що і людська психіка після закінчення цього терміну вимагає новизни у всьому, включаючи особисті уподобання.

Після 12 років – «остання небезпека». Зради, життєві перипетії, удари долі, безгрошів’я, криза відносин… Здається, що все що можна було пережити ви вже пережили. Так чому ж багато хто після дванадцяти років спільного життя раптом, ні з того ні з сього, подають на розлучення? Адже навіть приводу для розставання, здавалося б, немає. Але хтось раптом починає думати: – «І так буде завжди? І саме про це життя я мріяв, цього прагнув?». Жінки заздрять більш самодостатнім подругам, чоловіки відчувають, що ще не реалізували свій потенціал. Цей період можна назвати кризою середнього віку. Цілком ймовірно, що їх у вас буде ще дуже багато, особливо якщо ви переживете цей період. Криза середини життя – по праву вважається найбільш небезпечною і найбільш складною.

Читайте також  Військова служба за контрактом - це престижно, вигідно та почесно

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.