Відкриття: бідність призводить до раннього статевого дозрівання дітей

Нове дослідження, проведене в Австралії, показало, що у дітей з бідних сімей пубертатний період в 4 рази частіше починається завчасно. Найбільшому ризику піддаються хлопчики. Однак і у дівчаток ймовірність передчасного розвитку молочних залоз і появи лобкових волосся вище в 2 рази.

Дослідники опитали 3700 батьків дітей у віці від 8 до 11 років. Батьки відповіли на питання про ознаки статевого дозрівання у дітей. Також вчені порівняли рівні доходів сімей, рівні освіти і професії батьків дітей з раннім початком статевого дозрівання і без, розповідає The Daily Mail.

Фахівці виявили: у хлопчиків з сімей з низьким соціально-економічним статусом пубертатний період в 4 рази частіше починався раніше терміну. У дівчаток з бідних сімей ризик раннього початку статевого дозрівання виявився підвищений в 2 рази. Вчені вважають, що стрес, викликаний бідністю, впливає на вироблення статевих гормонів. Бідність навіть здатна змінити ДНК. Це, в свою чергу, може запустити раннє статеве дозрівання, яке, до речі, збільшує ризик деяких видів раку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.