Фракція БПП визнає роботу Уряду незадовільною. Соловей єдиний, хто проти

Фракція БПП вирішила визнати роботу Кабінету Міністрів незадовільною.

23394366116_de0666591c

Про це “Українській правді” повідомив депутат БПП Сергій Лещенко за результатами засідання фракції.

За його словами, представникам БПП було доручено взяти у секретаріаті ВР підписні листки та почати збір підписів за оголошення недовіри уряду Арсенія Яценюка. Якщо назбирається 150 голосів і питання буде винесене до сесійної зали, то фракція БПП голосуватиме за це рішення.

Водночас, як уточнює кореспондент УП, рішення ухвалювалося без Яценюка та президента Петра Порошенка, які виступали на засіданні фракції.

Згідно з повідомленням, зустріч Порошенка з депутатами тривала не менше години, але чіткої позиції щодо відставки уряду він не висловив.

Ключове, що просив президент – проголосувати за 8 законопроектів, які необхідні для безвізового режиму і співпраці з МВФ.

“Я не буду на вас тиснути, прийшов вас послухати”, – сказав він депутатам, відповідаючи на запитання щодо відставки уряду.

Порошенко сказав, що питання про відставку Кабінету міністрів не можна не піднімати, оскільки це турбує суспільство, але лишається на розсуд депутатів.

“Коли міністри на 1+1 говорили про успіхи уряду, навіть я їм не вірив”, – зазначив президент.

Він сказав, що не допустить дострокових парламентських виборів.

Взагалі, за інформацією джерел УП, зустріч Порошенка звелася до того, що він не висловив чіткої позиції щодо уряду і ретранслював депутатам ризики та позицію західних партнерів.

Після цього з депутатами зустрівся Яценюк. Він відповідав на запитання депутатів, здебільшого вузькогалузеві.

Під час спілкування із фракцією Яценюк висловив таку думку: “Ми йдемо, як барани, у 2005 рік. Тоді тільки війни не було”.

На це Юрій Луценко відповів, що “тоді президент був непопулярною політичною фігурою, який відправляв у відставку популярного прем’єра, а зараз президент – найпопулярніша фігура”.

Читайте також  Печерський суд відпустив Порошенка під особисте зобов'язання, прихильники політика ходили на Банкову. Усі подробиці

Проти рішення фракції голосував нардеп від Прикарпаття Юрій Соловей, і десять депутатів утрималися.

В коментарі УП Соловей сказав: “По-перше в уряді 11 міністрів від БПП, і якщо відправляти у відставку, то усіх, а не тільки прем’єра. По-друге, спочатку в коаліції фактично були тільки БПП і НФ, поки “Самопоміч” і Ляшко фактично були в опозиції. Відправляти у відставку, щоб країна котилася невідомо куди – неправильно“.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: