Суд відпустив прикарпатця, екс-заступника МОЗ, якого спіймали на хабарі, під заставу в 2 мільйони гривень

Печерський районний суд Києва відпустив під заставу у 2 млн гривень, прикарпатця, екс-заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина, обвинуваченого в хабарництві.

Про це свідчить рішення суду від 19 травня 2017 року. Згідно з документом, суд відмовився розглядати справу, оскільки при арешті підозрюваного була порушена підсудність, пише Фіртка із посиланням на РБК-Україна.

Суд пояснив, що одержання неправомірної вигоди, відповідно до законодавства, є корупційним діянням, і тому затримання Василишина відносилося до компетенції Національного антикорупційного бюро України, а не Генпрокуратури і Служби безпеки України.

Таким чином, мало місце порушення процесуальних норм і рішення прокурора про арешт Р.Василишина було визнано незаконним. Рішення підлягає апеляції у 7-денний строк з дня проголошення. Нагадаємо, раніше прокуратура оголосила Василишину про завершення розслідування.

Р. Василишин був заарештований 3 вересня 2016 року. Ще один підозрюваний є лікарем Олександрівської клінічної лікарні столиці.

Довідка:
Василишин Роман Йосифович — доктор медичних наук, головний лікар Олександрівської клінічної лікарні міста Києва.

Народився 14 травня 1961 року в місті Болехів Івано-Франківської області. У 2010 році став доктором медичних наук. Є автором ряду наукових праць та публікацій у вітчизняних та закордонних виданнях з актуальних проблем у галузі організації охорони здоров’я.

Сферою наукового інтересу є організації охорони здоров’я. В 1998 році отримав почесне звання «Заслужений лікар України»; 2003 року — почесну грамоту Кабінету Міністрів України; 2011 року — орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.