КНДР заявила про успішний запуск ракети

На задану орбіту ракета із супутником вийшла через дев’ять хвилин.

1754210

У неділю, 7 лютого, КНДР офіційно оголосила про успішний запуск ракети із супутником. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Центральне телебачення КНДР.

Зазначається, що ракета-носій стартувала з випробувального полігону Сохе на північному заході країни о 09:00 за місцевим часом (02:30 за Києвом). На задану орбіту супутник вийшов через дев’ять хвилин.

У повідомленні північнокорейського агентства також ідеться, що успішний запуск став заслугою політики Трудової партії Кореї.

“Чарівний слід супутника Чучхе, який залишився в чистому блакитному весняному небі напередодні Дня сяючої зірки, найбільшого національного свята Кореї Кім Ір Сена, є подарунком наших вірних вчених та інженерів товаришеві Кім Чен Ину, а також гідній партії, державі і народу”, – зазначається в тексті.

Нагадаємо, КНДР здійснила запуск балістичної ракети вранці 7 лютого з космодрому Сохе на західному узбережжі. Японія заявила, що фрагменти ракети КНДР впали в море за межами зони, про яку повідомляла Північна Корея.

Резолюції Радбезу забороняють Пхеньяну будь-яку діяльність, пов’язану з ядерними технологіями, а також розробкою балістичних ракет.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: