На Долинщині надзвичайна комісія з`ясовує причини витоку нафти в п`ятьох місцях

На території Яворівської сільської ради Долинського району, що на Івано-Франківщині, стався витік нафти з-під землі.

Вчора ввечері, близько 21 години, рятувальники Івано-Франківського обласного управління ДСНС отримали інформацію, що між селами Солуків і Яворів Долинського району стався витік нафти.
На місце події виїжджав начальник НГВУ «Долинанафтогаз», перший заступник голови Долинської РДА, начальник Долинського РВ У ДСНС в області, слідчо-оперативна група поліції, голови сільських рад.
На місці було встановлено, що на відкритій місцевості, в яру, стався вихід нафти з-під землі в 5-6 місцях на площі орієнтовно 40 м.кв. Нафта в подальшому стікає в потічок.
За інформацією керівництва НГВУ «Долинанафтогаз» нафтопроводів та свердловин на даній ділянці немає.
Аварійна бригада НГВУ встановила 12 бонових загороджень на потічку, щоби перешкодити потраплянню нафти у воду.
Сьогодні зранку в Долинській РДА під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації Віктора Громиша з цього приводу відбулося позачергове засідання районної комісії з питань надзвичайних ситуацій.
З метою забезпечення екологічної безпеки на території району комісія вирішила доручити НГВУ «Долинанафтогаз» вжити невідкладних заходів для ліквідації наслідків витоку нафти. Спеціалісти ліквідують нафтову пляму та будуть проводити постійний моніторинг перебігу ситуації.
Причини витоку нафти наразі встановлюються.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.