Прикарпатський водій-убивця, через якого загинуло 4 молодих осіб, не хоче сидіти у в’язниці 8 років

15 травня в Апеляційному суді Івано-Франківської області мало відбутися засідання у справі, в якій Роман Бойчук оскаржує своє покарання у вісім років в’язниці.

 

Пізно ввечері 27 листопада 2015 року на вулиці Євгена Коновальця нетверезий Бойчук на Мерседесі спричинив аварію, в якій загинуло четверо молодих осіб (ФОТО). Ще троє, серед яких однорічна дитина, потрапили до лікарні.

Суд першої інстанції відправив його до в’язниці на максимально можливий строк покарання терміном на вісім років, однак Бойчуку таке покарання здалося занадто суворим.

На апеляційне засідання 15 травня захисник підсудного не прийшов – через зайнятість у справі в іншій області. Як зазначив головуючий суддя Олександр Васильєв, адвокат вирішив відбути з Івано-Франківщини знаючи, що має нині розгляд справи Бойчука. Тож розцінив це як порушення адвокатської етики.

Крім того, з невідомих причин не прийшов представник прокуратури. У прес-службі обласного відомства “Галці” повідомили, що їм не прийшло повідомлення про нинішнє засідання з суду.

Зважаючи на відсутність адвоката та прокурора, розгляд апеляції перенесли на 29 травня.

“Нас ніхто не попередив, що засідання не відбудеться. Ніби все сплановано заздалегідь – ні прокурора, ні адвоката. Доки це може тягнутися? Враження, що діти гниють в землі, а правди у справі немає”, – зазначила обурена мати одного з загиблих в ДТП, Марія Храбатин.

Зазначимо, що підсудний просидів у СІЗО півтори роки, тож згідно так званого “закону Савченко” йому залишиться побути в тюрмі ще п’ять років. Поки триває апеляція, принцип “закону Савченко” й далі в дії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.