Віталій Купрій: Міністр Насалик фінансує терористів, безкоштовно постачаючи їм електроенергію

Міністр енергетики та вугільної промисловості, колишній мер Калуша та мешканець Рогатина, Ігор Насалик повинен припинити фінансування терористів за рахунок постачання безкоштовної електроенергії на непідконтрольні території. Про це 10 травня на своїй сторінці в мережі Facebook написав народний депутат з УКРОПу, заступник голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій. Нардеп зазначив, що, згідно з офіційною відповіддю Ігоря Насалика на його депутатський запит, заборгованість терористів за спожиту електроенергію складає лише 3 мільярди гривень. Водночас заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука раніше повідомив, що борги непідконтрольних районів уже перевищують 11 мільярдів гривень.

Представник УКРОПу нагадав, що у 2014 році уряд дозволив постачання електроенергії на окуповані території ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», які належать олігархам Костянтину Григоришину та Рінату Ахметову. Незважаючи на щорічне зростання заборгованості майже на 100%, влада не робила жодних кроків для її стягнення чи припинення розтрати державних коштів і фінансування тероризму. 27 квітня 2017 року «Луганське енергетичне об’єднання» все ж зупинило постачання електроенергії до ЛНР, однак «ДТЕК Донецькобленерго» продовжує фінансувати терористів ДНР, подаючи електроенергію.

«Звернувся до Ігоря Насалика та керівників державних підприємств «Енергоринок» і «НЕК «Укренерго» з вимогою зупинити фінансування терористів і негайного вжити заходів для повернення державних грошей «Луганським енергетичним об’єднанням» і «ДТЕК Донецькобленерго», – повідомив Віталій Купрій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.