Скандал на “Євробаченні”: відомий борець за українську мову “наїхала” на Руслану

Скандально відома українська письменниця Лариса Ніцой розкритикувала співачку Руслану за її пропозицію вирішити проблему з російськомовними квитками на фінал конкурсу “Євробачення-2017” за допомогою акції “купуй квитки українською мовою”.

На своїй сторінці в Facebook вона закликала звертатися до розповсюджувачів квитків, а не до покупців.

“Руслано, та не нас, українців, треба закликати, а сказати руськомірському сайту concert.ua : “Вимкніть, сволоти, російську і поставте за замовчуванням українську.” Це робиться за 30 секунд. Ну гаразд, за 3 хвилини. Натомість вона закликає нас вибрати мову. Чи подуріли всі. Що відбувається?” – написала Ніцой.

Вона також вказала на те, що в західних країнах сайт, на якому можна придбати квитки, також першочергово відкривається російською мовою.

“Гаразд, пояснюю ще раз, коли ж вам уже розвидниться. Уявіть, що ви німець, і “Євробачення” відбувається в Німеччині. У Німеччині живе 3 млн турків. Ви заходите на німецький сайт, щоб купити квитки, і вам відкривається німецький сайт на німецьке “Євробачення” турецькою мовою, а німецьку ви повинні вибрати… Це абсурд! Руслано, я просто в шоці”, – додала письменниця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.