Сміття, санки і телевізор: як живуть цигани на березі ріки поблизу Івано-Франківська (фоторепортаж)

Два стихійні табори осіб ромської національності розмістилися на березі ріки у Франківську. В обидвох живуть десятки соціально неадаптованих людей, багато з яких, навіть, не мають жодних документів.

Серед них велика кількість дітей, яких часто намагаються використовувати для жебракування на вулицях нашого міста та навіть шахрайства, пише Фіртка з посиланням на прес-службу Івано-Франківської міської ради.

“Муніципальна варта” Івано-Франківська разом з поліцією зайнялися профілактичною роботою з цими людьми.

“Спільна група поліції та “Муніципальної варти” навідалися сьогодні вранці у обидва циганські табори, що розташувалися на ріці Бистриця. Вони зробили невелике зібрання за участтю представників громади ромів. Наголосили їм про неприпустимісь жебракування з дітьми та шахраювання на вулицях міста Івано-Франківськ. Адже, доки ці люди не порушують закон, ніхто їхньому способу життя перешкоджати не буде. Спочатку роми з острахом сприйняли візит правоохоронців. Однак вислухавши звернення до них, погодилися піти громаді міста на зустріч”, – розповіли в Муніципальній варті.

Нагадуємо, нещодавно почастішали випадки шахраювання та навіть грабежу особами, які з їхніх же слів проживають у цих таборах.

Крім того, на землі неподалік табору були знайдені пенсійні посвідчення, які цілком могли бути викинуті із викраденого у когось з горожан гаманця.

<“У обидвох ромських таборах, розташованих на стихійному звалищі неподалік Бистриці живе кілька десятків людей. У власноруч збитих із дощок та сміття хатках. Цікаво, що у одній з них ми помітили навіть комп’ютер та телевізор. У таких умовах проживають також малолітні діти”, – кажуть вартові.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.