Франківська суддя, яка підтримувала диктаторські “закони 16 січня”, претендує на посаду у Верховному Суді

Одіозна екс-очільниця Апеляційного суду Івано-Франківської області Надія Стефанів, яка підтримувала диктаторські “закони 16 січня”, претендує на посаду у Верховному Суді.

Про це повідомляють активісти громадського руху ЧЕСНО, передає WestNews.

Прикарпатська суддя відзначилась тим, що позитивно відкликалась про диктаторські “закони 16 січня” 2014 року. Її дочка, Надія Микитин, зробила досить стрімку кар’єру судді, за рік пройшовши шлях від помічника судді, до служителя Феміди. У 2011 році вона стала суддею Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Інша дочка, Марта Стефанів працює помічником у Господарському суді Івано-Франківської області. У 2013-2014 роках суддя Надія Стефанів спільно проживала з начальником слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області Володимиром Вороняком.
Наразі суддя Стефанів є претендентом на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду. Її профайл на сайті “ЧЕСНО. Фільтруй суд!” можна знайти за посиланням – https://goo.gl/Nv2ByY

Координатор кампанії “ЧЕСНО.Фільтруй суд!” в Івано-Франківській області Віталій Світлик прокоментував ситуацію з судею Стефанів на своїй сторнці у Facebook: “Ось частинка нашої роботи по моніторингу суддів! 150 кандидатів, які не мають стати суддями Верховного Суду. Антирейтинг Руху ЧЕСНО! Не обійшлось і без наших суддів. Прикарпаття представляє знову ж таки суддя АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ Стефанів Надія, екс-голова суду. Будем і дальше ламати цей “Бастіон закритості”.

До антирейтингу Руху ЧЕСНО активісти включили тих претендентів, щодо яких у відкритих джерелах є інформація про ухвалення ними сумнівних рішень, причетності до корупції або порушення прав людини, непрозорості або надмірності статків, що не відповідають доходам, або які були помічені у неетичній поведінці, мають родинні та комерційні зв’язки, що можуть призвести або призводили до конфлікту інтересів.

До антирейтингу Руху ЧЕСНО потрапили 150 кандидатів із 382-х заявлених. З детальним списком всіх, хто потрапив до антирейтингу можна ознайомитись за посиланням – https://goo.gl/iYzu6G.

Читайте також  Під час сесії обласної ради депутат від БПП Сергій Басараб був обраний на керівну посаду

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: