Будинки-привиди Івано-Франківська: як виглядає закинутий фурнітурний завод зсередини. ФОТО

Кожне місто має свої легенди та історії. Івано-Франківськ тут не став винятком. У циклі матеріалів “Будинки-привиди” ми хочемо показати Вам будівлі, у яких ще не так давно вирувало життя і які тепер стоять закинуті, напівзруйновані та моторошні.
Ми вже публікували матеріал про закинутий івано-франківський фурнітурний завод, що по вулиці Коновальця. Пропонуємо Вам переглянути, як виглядає будівля-привид зсередини.

Автор цих фото – відомий івано-франківський журналіст Володимир Гарматюк.

Пан Гарматюк каже, що був у захваті від побаченого на заводі.

“Я був у захваті від того, що я таке бачу – я люблю такі речі. Водночас я був шокований тим, як це все неподалік від центру Франківська занепадає. Колись там працювали люди, пилося чай, їлося борщі, робилося потрібні людям речі. Сьогодні сотні тих людей, що там працювали, – ті, хто не помер, – або на заробітках, або на базарах, або ще десь. А ця споруда пропадає”, – каже журналіст.

“Найбільше шкода тієї ліпнини на стінах за дверима “кафе” на першому поверсі. Подейкують, що до неї були причетні Опанас Заливаха і Орест Голоневський. Найгірше те, що новий власник під ремонт знищить те панно як “стару совєцьку хє*ню”. У нас же цінують “блищєчі бані” та “єврощикатурку”… На жаль”, – додав він.

 

“Образи там уже є, тільки їх треба відчистити від зайвого, як скульптуру від каменю”, – вважає Володимир Гарматюк.

Підготував Роман СТЕЛЬМАХ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.