Мобілізаційна катастрофа для бойовиків: ніхто не хоче помирати за бутафорні «республіки»

У бойовиків так званих «ЛДНР» почалися серйозні проблеми – ніхто з місцевих мешканців не хоче помирати за вигадані «республіки». Та нестача живої сили відчувається не лише серед місцевих – російські найманці теж не хочуть їхати, щоб стати в Україні «невідомим солдатом».

Так, колишній ватажок бригади бойовиків «ДНР» «Восток» Олександр Ходаковський вважає, що нещодавній збір «резервістів» є показухою і насправді немає великого числа охочих віддавати своє життя за неіснуючу «державу».

«Неможливо любити і прагнути померти за те, що представлено тільки показухою. Неможливо бажати віддавати життя за людей, які жирують по шинках, складно рватися в бій добровільно, коли порив таких же добровольців чотирнадцятого року був проігнорований державою», – пише він.

Екс-ватажок бойовиків також заявив, що у «ДНР» немає нових військових формувань та можливостей для їхнього створення. Ба більше – цього року терористи побивали власний мобілізаційний антирекорд. Потік найманців з РФ з початку року постійно скорочується, а Центр територіальних військ ЗС РФ в березні направив в т.зв. “ДНР” лише 32% від загальної запланованої чисельності найманців на цей місяць.

Про масове дезертирство в лавах бойовиків заявив і терорист Ігор «Стрєлков» Гіркін.

«11-й полк – відбувається масовий вихід «п’ятнадцатитисячників» з девізом громадянина Шарикова – «я військовий квиток отримаю, але воювати не піду», – йдеться у повідомленні Стрєлкова в соцмережі.

«П’ятнадцятитисячниками» серед російських найманців прийнято називати жителів окупованого Донбасу, які втратили роботу й найнялися в єдине місце «ДНР», де російські окупанти платять зарплату, – в армію «ДНР». Зарплата найманця становить якраз 15 тисяч рублів на місяць. 11-й мотострілецький полк під Авдіївкою – противник 72-ї механізованої бригади ЗСУ.

Читайте також  З якими хворобами беруть до армії: у списку діабет, гепатит, деменція, безсимптомний ВІЛ

Так, за останній тиждень на тимчасово неконтрольованій Україні ділянці кордону з РФ затримано і повернуто в частини 16 військовослужбовців 11 окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК, які самовільно залишили свої підрозділи.

Тому російське командування використовує дуже жорстокі методи стосовно «незадоволених». Зокрема, командування 1 Армійського Корпусу прийняло рішення розгорнути в тилу з’єднання оперативні групи так званого «МДБ ДНР». За інформацією,  ці групи виконуватимуть функції «загороджувальних загонів». Командирам «загонів» надано дозвіл на застосування зброї проти «дезертирів».

Всі ці та багато інших фактів свідчать про одне – рашистські «недореспубліки» на Донбасі доживають свої останні дні і вже незабаром окуповані території повернуться під контроль України.

Джерела:

http://glavcom.ua/news/vatazhok-boyovikiv-bidkujetsya-shcho-nihto-ne-hoche-vmirati-za-dnr-408145.html

http://www.dialog.ua/news/115883_1491734421

http://tyzhden.ua/News/158035

https://www.unian.ua/war/1752477-terorist-girkin-zayaviv-pro-masove-dezertirstvo-boyovikiv-dnr-pid-avdijivkoyu-jurnalist.html

http://expres.ua/news/2017/03/26/234576-sered-boyovykiv-dnr-masove-dezertyrstvo

http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/eksperty-raskryli-antirekord-boevikov-1010798.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: