В Івано-Франківську презентували масштабний проект – вишиту карту України

Вчора, 27 березня в Івано-Франківську презентували вишиту казначеями карту України.

Цей масштабний проект започаткували представники Державної казначейської служби всіх областей, повідомляє прес-служба Івано-Франківської державної адміністрації.

Суть ідеї полягала в тому, що казначеї кожної області власноруч вишивали територію своєї області тими орнаментами, які найбільш притаманні їхньому регіону. Таким чином вони разом створили карту неподільної держави з нагоди 25-ї річниці Незалежності нашої неньки України.

Спочатку мапу почали створювати на Сході України, а саме у Донецьку, а звідти її передали у Луганськ. Що ж стосується вишивки Івано-Франківщини, то тут відображені символи, які характеризують Галичину, Опілля, Покуття та Гуцульщину, тобто всі традиції лемків, гуцулів та бойків. В результаті спільної роботи казначеїв, головним атрибутом Прикарпаття стала писанка, кажуть, що саме це символ нового життя.

Участь у цьому проекті брала перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка. Вона висловила свої враження та те, як вона захопилася майстерністю прикарпатців. Вона зауважує, що ця карта надзвичайно гарна, а ще несе любов та надію на щасливе майбутнє. Також Савка додала, що минулого року вишита карта України побувала на Говерлі, де її допомогли вишити учасники антитерористичної операції.  А вже цього року вона з Івано-Франківська поїде до Києва, а звідти прямо в Антарктиду.

До слова, проект “Вишивана моя Україна” казначеї розпочали створювати в серпні минулого 2016 року, а завершили в жовтні 2016 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.