Ціна смерті 10 тисяч гривень: Подробиці жорстокого розбою

Як повідомляли раніше, на Прикарпатті грабіжники жорстоко вбили дружину сільського війта.

15 березня о 12.15 год. до Рогатинського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що 14 березня ввечері невідомі особи проникли до будинку сільського голови с. Стратин Станіслава Дідуха.

Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, виявили тіло жінки, дружини господаря з явними ознаками насильницької смерті.

Як дізнався «Галицький кореспондент», сільського голову Станіслава Дідуха били та катували – вимагали гроші й золото. «Пальцями намагалися очі видерти, зв’язали руки пластмасовими затяжками», – розповідає син війта Володимир Дідух. А що робили грабіжники з його матір’ю наразі з’ясовується.

Відомо, що Надія Дідух померла – від удушення. За словами Романа Чекмарьова, начальника управління карного розшуку ГУ НП в Івано-Франківській області, чи її спеціально задушили, чи просто коли зв’язували, то так замотали скотчем, що вона задихнулася, вони поки що сказати не можуть.

10 тисяч гривень – саме такою була сума, яку вбивці винесли з помешкання Дідухів. Злочинці забрали гроші і залишили чоловіка та дружину напризволяще. Наступного після нападу дня у Надії Дідух був 58-мий день народження. Цілий ранок близькі телефонували їй, щоб привітати. Далі син, який мешкає у Львівській області попросив товариша провідати батьків.

Так стало відомо про напад.

«14 годин батько був зв’язаний, – розповідає Володимир Дідух. – Тіло матері лежало в хаті. Ніхто нічого не бачив. Батько кричав – ніхто не чув: бо нижче сусідів немає, вище живуть старші».

Війта у стані середньої важкості відвезли до шпиталю. Як кажуть лікарі, він весь час був притомний, і коли його катували, і потім – коли чекав на допомогу. В нього діагностовано здавлення кінцівок, забій грудної клітки, черевної порожнини.

Читайте також  Пішохід, якого збив юний п’яний мажор в Івано-Франківську, біля “Кроку” помер у лікарні

У поліції припускають, що напад був добре спланованим. І дивуються: чоловік головував у Стратині майже 20 років, але жив скромно, ворогів не мав. У рідних та односельців наразі єдина версія – злий жарт могла зіграти хіба що посада.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.