Кримчанам вигадали нові штрафи і відмовляють у кредитах на фоні зростання безробіття

У тимчасово окупованому Росією Криму продовжує погіршуватися соціально-економічна ситуація. Про це свідчать останні дані з півострова.

Так, рівень безробіття серед кримчан продовжує невпинно зростати. Чисельність незайнятих громадян, які перебували на реєстраційному обліку на кінець січня 2017 року становила 7,9 тисяч людей, із них безробітних – 6,5 тисяч. При цьому на листопад 2016 року чисельність безробітних становила 5,5 тисяч осіб. Тобто можемо спостерігати негативну тенденцію.

Водночас підконтрольна Кремлю влада Криму відверто бреше про зниження безробіття. Так, на початку лютого так звана «міністерство соцполітики Криму» Олена Романовська заявила про триразове скорочення безробіття за минулі два роки.

При цьому російські окупанти придумали нові штрафи для водіїв, які не хочуть міняти українська права на аналоги з рашки. Так, “начальник російського ДІБДР МВС по Криму” Анатолій Борисенко заявив, що “для тих водіїв, які працюють за наймом, з 1 червня настає жорстка відповідальність. За посвідчення іноземного зразка, яке вони не змінили, будуть великі штрафи”.

Разом з тим, «щасливі» володарі російських паспортів у Криму теж урізані в правах та можливостях. Для прикладу, кримчани з російськими документами та пропискою не можуть оформити на себе кредит або придбати дорогу техніку. Красномовний випадок трапився нещодавно у Москві. Відомий блогер Сергій Володимирович на своєму каналі на YouTube опублікував відео, на якому зафільмовано, як громадянка Росії із кримською пропискою намагається придбати телефон в кредит в Москві. У чотирьох магазинах їй відмовили.

Як пояснили самі продаці, “Республіка Крим” ще досі не занесена до жодної бази даних російських банків. Відтак, кредит не можуть оформити, оскільки такої республіки просто немає в базі.

Один із продавців-консультантів зазначив, що таким чином “Крим ще не зовсім наш”. Тут він не зовсім вірно сформулював речення – Крим ніколи не був, не є і не буде «Ваш».

Читайте також  Чому не потрібно покидати храм до кінця літургії

За матеріалами:

http://ua.korrespondent.net/ukraine/3822956-u-krymu-zroslo-bezrobittia-krymstat

http://24tv.ua/ne_zovsim_nash_krimchanam_z_rosiyskim_pasportom_vidmovlyayut_u_kreditah_n791909

http://24tv.ua/krimski_okupanti_vigadali_shtrafi_dlya_vlasnikiv_ukrayinskih_vodiyskih_prav_n791427

https://crimeaua1.wordpress.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: