ПНУ увійшов до світового рейтингу університетів Times Higher Education World University Rankings

Вперше у своїй історії Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов в один з найбільш впливових та авторитетних світових рейтингів університетів Times Higher Education (THE) World University Rankings.

Про це повідомляють на сайті навчального закладу, пише Фіртка.

Як зазначають, він оцінює університети світу на основі кількох важливих критеріїв, які охоплюють як академічні досягнення, так і міжнародну репутацію.

Рейтинг публікується щорічно та аналізує роботу понад 2000 університетів з більш ніж 90 країн світу.

Наразі Прикарпатський національний університет входить до глобального рейтингу Times Higher Education, займаючи позицію серед університетів світу у діапазоні 1500+. Це свідчить про визнання світовою спільнотою активного розвитку університету в науково-дослідницькій сфері та динамічне зростання його впливу на міжнародній арені. Університет працює над покращенням своїх показників шляхом розширення міжнародної співпраці, збільшення кількості наукових публікацій та над залученням іноземних студентів.

У світі, за останніми оцінками, існує приблизно 25 000 університетів і вищих навчальних закладів. Однак далеко не всі університети відповідають критеріям для включення до такого рівня міжнародних рейтингів як THE.

“THE World University Rankings є важливим орієнтиром для студентів, науковців і викладачів при виборі університету для навчання або співпраці, а також для урядів та інвесторів при визначенні найбільш перспективних освітніх і наукових закладів для співпраці”, — йдеться у дописі.

Тому рейтинг фокусується на провідних закладах, які мають активну дослідницьку діяльність і міжнародну співпрацю.

В Україні на 2024 рік налічується близько 300 університетів, академій та інститутів. До міжнародного рейтингу Times Higher Education увійшли 17 українських університетів. Лише один з них (Сумський державний університет) — у першій тисячі, яка має ранжування. Інші 16 українських університетів разом з ПНУ поділяють друге місце і розміщені в алфавітному порядку з однаковим показником 1501+/2092.

Читайте також  Моя дитина не бачить тата вже довго, він виконує свій обов’язок, бо похворіли медики: На Франківщині — 21 медик із діагнозом «COVID-19»

Університети з різних країн конкурують на рівних, але традиційно вищі місця посідають провідні університети США та Великої Британії, такі як Гарвард, Стенфорд, MIT, Оксфорд, і Кембридж.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.