Назвала себе “Богородицею”, яка зцілює виключно за гроші: у соцмережах спалахнув гучний скандал

“Богородиця”, яка “зцілює” виключно за гроші, підшукує родини в тому числі і важкопоранених військових.

У соцмережах розгорівся гучний скандал через жінку, яка назвала себе “Богородицею” та яка начебто здатна допомогти одужати важкохворим людям.

Про цю історію написала допис у соцмережі комунікаційниця Надія Потоцька.tsn.ua

“Мені написала малознайома дівчина, – розповідає Надія Потоцька. – Просила гроші, щоб дати “жінці, яка енергетично підтримує” її коханого, який у комі. Далі зʼясувалось, що коханий понад півроку у комі. За кордоном у лікарні. А в Україні якась жінка “шле енергію”, щоб він жив. Вона це може робити тільки тоді, якщо дівчина буде їй віддячувати. Енергія працює за обмін на кошти, як я зрозуміла. І це відбувається давно”.

За словами Потоцької, ця малознайома дівчина прохала про грошову допомогу у понад 25 її знайомих.

“Хтось давав кошти. Ще проводила збір. Вона вірить у силу тієї жінки і готова брати у борг, щоб обмінювати на енергію. Я не знала, як бути з цим. Але все ж вирішила опублікувати застереження”, – пише Надія Потоцька.

Та додає: “Це не мій бій. Не робитиму викривальні матеріали і щось вирішувати. Але хочу, щоб ви знали про небезпеку. Бо такі люди вже є. Буде ще більше. Вони будуть виловлювати тих, хто у біді. Хто здатен на все заради порятунку близьких. Це велика небезпека, яка може прийти до кожного. Будьте пильні. Піклуйтесь про близьких”.

Вже у своєму наступному дописі Надія Потоцька написала наступне: “Разом з історією “Богородиці” випливли історії ще десятків таких. Вони були і є, але саме зараз вони — велике зло. Війна ранить і фізично, і ментально. Сьогодні родини військових максимально беззахисні. І цим користуються дуже безсовісні люди. Нам, як країні, потрібно запускати діалог про це і інформаційну кампанію проти подібних шахраїв”.

Читайте також  “Бабуся, покажи обличчя …”: В Україні викрили жінку, яка прикидалася жебрачкою

На дописи Потоцької відреагували більше тисячі українців, серед яких є і активісти, і військові. За словами дописувачів, “Богородиця”, яка “зцілює” виключно за гроші, підшукує родини в тому числі і важкопоранених військових.

Як з’ясував ТСН.ua, постраждала, про яку написала комунікаційниця – мешканка Волинської області. За попередніми даними, вона намагається зібрати понад 40 тис. грн. на порятунок життя. Не виключено, що ці гроші планує віддати “Богородиці” в обмін на “енергію” для свого коханого.

В поліції нам повідомили, що вже звернули увагу на ці дописи та вирішують, що можно зробити в даному випадку.

“Складність полягає в тому, що жінка, яка вірить в таку допомогу, добровільно віддає або намагається віддати гроші. В ідеалі постраждала має звернутись із заявою до правоохоронних органів, яка буде прийнята, після чого будуть вжиті відповідні заходи. На даним момент питання залишається відкритим, тому що ознаки шахрайства є, а заяви, наскільки відомо – немає”, – повідомили нам правоохоронці.

Сама ж “Богородиця” на своїх сторінках в соцмережі представляє себе як цілительку, яка “зцілює людей, родини, землю”.

Судячи з фото та інформації на її сторінці, вона живе в Києві, але є уродженкою Золотоноші Черкаської області.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.