Попри Шенгенську угоду: Німеччина ставить КПП на всіх дев’яти кордонах.

З 15 вересня Німеччина розпочала вибіркові перевірки на кордоні із п’ятьма своїми країнами-сусідками. Міру введено у відповідь на недавні атаки екстремістів та нерегулярну міграцію. Тим самим розширюється система контролю, яка вже діяла з 2023 року, діють на кордонах з Польщею, Чехією, Австрією та Швейцарією.

Як пише The Independent поліцейські кордони з’явилися на кордоні з Францією, Нідерландами, Бельгією, Люксембургом і Данією на найближчі півроку.

Минулого місяця під час нападу з ножем у Золінгені було вбито трьох людей. У нападі підозрюють прохача притулку із Сирії. Вважається, що атака була інспірована угрупованням Ісламської держави. Не далі як у липні під час схожого нападу з ножем загинув поліцейський, а ще чотири особи отримали поранення.

Журналісти називають таке прикордонне патрулювання тестом на європейську єдність, оскільки є думка, що це крок убік від принципу вільного пересування Шенгенською зоною. Серед прав і свобод, якими володіють громадяни ЄС, привілей безперешкодного пересування вважається одним із найцінніших.

Правила ЄС дозволяють країнам-учасницям тимчасово запроваджувати прикордонний контроль на внутрішніх кордонах у разі загрози безпеці в окремо взятій країні. Водночас такі обмеження вважаються останнім заходом у виняткових випадках і мають бути лише тимчасовими.

Подібне можна спостерігати під час великих спортивних заходів, таких як Олімпійські ігри чи континентальні футбольні першості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.