Як і коли закінчиться війна в Україні: Гучне інтерв’ю Фаріон за 4 дні до зaгибeлi

Може дуже несподівано завершитися ця гра (с)

За чотири дні до своєї загибелі мовознавиця Ірина Фаріон дала інтерв’ю, у якому поділилася думками про те, як і коли закінчиться війна в Україні.

На її думку, закінчення війни в Україні може бути для багатьох українців таким же неочікуваним, як і початок повномасштабного вторгнення.

Ви знаєте, як от дуже для багатьох було несподіванкою це велике вторгнення в лютому 2022 року, так може дуже несподівано завершитися ця гра, але питання, якою ціною і чи не стане мир страшнішим за війну – в ментальному сенсі. Ми зараз усі живемо одним, щоб наші хлопці були живі, щоб вони повернулися. Так розпочинається ранок кожної родини – вийти на звʼязок. Чи виходить на зв’язок твій воїн. Звісно, ми всі переживаємо, щоб вони повернулися, щоб діти не росли без батьків, але разом з тим ми розуміємо, якщо нам запропонують мир ціною втрати наших територій, то де гарантія, що через деякий час нам не відкусять знову частину земель, – розповіла Ірина Фаріон.

Мовознавиця також нагадала, що у ХХ ст. Україна втратила частину своїх етнічних територій, які відійшли до складу росії, Білорусі, Румунії та Польщі.

…У нас уже відкушені території. Тому що 21 тисяча квадратних кілометрів у складі Польщі, відповідно до рішення Керзона, міністра закордонних справ Великої Британії. Він собі так намалював.

І наш Перемишль, центр відродження України у ХІХ столітті, не Львів, а Перемишль був центром відродження української мови. І тепер він Пшемисль.

Наш Ряшів – це тепер їхній Жешув…

Далі ми втратили Кубань. Ми втратили Воронежчину, Бєлгородщину. Це що за території – це українські території. Ми втратили Пінщину, яка входить до складу Білорусі, а там збереглася українська говірка.

Читайте також  Софія Ротару в честь ювілею показала свою рідкісну, останнім часом, світлину, та розсекретила, де перебуває в нелегкий для України час

Далі ми втратили Мармарощину, ми втратили Придністровʼя – це все Україна. Це ж усе українські землі, – поділилася Ірина Фаріон у інтерв’ю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.