“Краще бити без обмежень”: як завтра зміниться війна за умови дозволу гатити вглиб Росії

За словами аналітика, зняття обмежень допоможе скоротити кількість обстрілів України з боку Росії.

Надання Україні дозволу бити вглиб Росії далекобійною зброєю серйозно вплине на кількість і потужність обстрілів з боку країни-агресорки. Крім того, західні ракети будуть спроможні суттєво пошкодити логістику окупантів та знизити потенціал путінської армії. Але, як відомо, станом на сьогодні у США ще опрацьовують це питання.

Як саме може змінюватися війна Росії проти України за умови ухвалення рішення – про це в коментарі для ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Якщо буде отримано цей дозвіл і він буде без обмежень, тобто дозвіл на використання повних можливостей по характеристиках, 300 км вглиб території Росії, то це фактично паралізація роботи всіх основних авіабаз, з яких піднімається тактична та штурмова авіація росіян”, – каже Олександр Коваленко.

Експерт додає: “Першим ефектом буде те, що значна кількість військових літаків просто зникнуть з нашого повітряного простору. Вони не зможуть залітати, будуть зовсім інші відстані. Це буде першим ефектом, це буде впливати не лише на саму зону бойових дій, але також на кількість терору по цивільному населенню у прикордонній смузі”.

За словами Коваленка, Захід наближається до ухвалення позитивного рішення щодо надання дозволу.

“Я не кажу, що одразу буде ухвалено рішення дозволити бити на 300 км, – каже він. – Не виключаю, що рішення буде ухвалюватися в декілька етапів. Тобто будуть якісь обмеження, Захід без них не може взагалі. Дозвіл нададуть, це невідворотно. Питання в іншому – наскільки це будуть затягувати та які будуть обмеження. Найкращий варіант для нас – щоб усе сталося до кінця вересня, щоб було ухвалене рішення. І взагалі без обмежень. Це взагалі ідеальний варіант. Росія нічого не зробить. Звісно, намагатиметься підвищити рівень своєї ППО, але кардинально вони нічого змінити не зможуть”.

Читайте також  Павлик потай від усіх розписався з молодою коханкою, кадри неподобства перед рагсом: «Пила прямо з»

До цього Коваленко додає, що в зоні ураження ракет опиняться 20 авіабаз путінської армії, які активно використовуються.

“Вистачає складів з боєприпасами, з пально-мастильними матеріалами, об’єктів, які поєднані з військовими. Цього ще більше, ніж авіабаз”, – каже експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.