4 труни. 4 хрести. Одна сім’я. Це найстрашніше, що я бачив у житті… Те, що сказав батько похороні – заставило плакати всю Україну…

У Львові у п’ятницю, 6 вересня, попрощалися із загиблими внаслідок ракетної атаки росіян 4 вересня. Серед них — Євгенія Базилевич та троє її доньок. Про це повідомляє hromadske.

Загалом внаслідок російської ракетної атаки 4 вересня загинуло семеро людей, шістьох з них ховають сьогодні, 6 вересня, пише видання.

 

Євгенію Базилевич та її доньок — 21-річну Ярину, 18-річну Дарину та 7-річну Емілію поховають на Личаківському кладовищі у Львові, чин похорону розпочався об 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла.

Внаслідок російської атаки живим залишився лиш батько трьох дівчат — Ярослав Базилевич. Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що «всі сьогодні з батьком Ярославом».

«Чорний, як земля, день. У такі моменти треба дозволити собі всю цю емоцію, щоб завтра піднятись і йти далі. Тільки так. У пам’ять про всіх, кого більше нема», — написав Садовий у Facebook.

Ще одну загиблу внаслідок російського обстрілу 4 вересня Ірину Данилович поховають на кладовищі в селі Зимна Вода. Юрія Арабського, поховають на Янівському кладовищі, додає hromadske.

Радіо Свобода / Telegram

Радіо Свобода / Telegram

Як додає Суспільне. Львів, попрощатися із загиблими прийшли рідні, друзі, пластуни, громадські діячі та мешканці Львова. Багато хто з людей приносив соняхи.

Раніше Садовий повідомляв, що Ярині Базилевич був 21 рік — вона найстарша дитина в сім’ї. Дівчина працювала в офісі Львів — молодіжна столиця Європи 2025.

18-річна Дарія Базилевич навчалася в Українському католицькому університеті.

Наймолодшій дитині в родині Базилевичів було сім років. Її звали Емілія.

Максим Козицький / Telegram

Максим Козицький / Telegram

Максим Козицький / Telegram

Максим Козицький / Telegram

Максим Козицький / Telegram

Ракетна атака на Львів 4 вересня. Що відомо
У середу, 4 вересня, у результаті масованої атаки ракетами та “шахедами” у Львові пошкоджено понад сім десятків будинків, загинуло сім осіб, серед них – матір з трьома доньками.

Читайте також  Дощі на заході і до +34 на півдні: погода в Україні на сьогодні

Міський голова Садовий назвав імена львів’ян, загиблих від ракетної атаки РФ. Це – Базилевич Емілія – 7 років, Базилевич Дарина – 18 років, Базилевич Ярина – 21 рік, Базилевич Євгенія – 43 роки, Демидова Ірина – 52 роки, Погорецький Олександр – 54 роки, Арабський Юрій – 55 років.

Майже сотня львів’ян здали кров для постраждалих від ракетної атаки.

Ярина Базилевич, яка разом з мамою та сестрами загинула унаслідок російської атаки РФ 4 вересня, була програмною менеджеркою заходу. Відтак “Молодвіж” переформатують. Його присвятять памʼяті Ярини Базилевич та її сімʼї.

Ярина була програмною менеджеркою блоку “Починай” та творила “Молодвіж” вже другий рік поспіль, також вона працювала програмною менеджеркою Офісу “Львів – Молодіжна Столиця Європи 2025”, була пластункою та випускницею НУ “Львівська політехніка”.

Дарія Базилевич теж була частинкою волонтерської команди на “Молодвіж. Нелегко, але мрій” у 2023.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.