На Івано-Франківщині визнали нових жертв репресій: 28 осіб отримають реабілітацію

21 серпня відбулося засідання регіональної комісії з реабілітації осіб, які потерпіли від репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років. Під час засідання опрацювали матеріали 29 справ.

Про це пише “Галка” з посиланням на директора Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослава Коретчука.

За результатами розгляду справ ухвалено рішення про подання Національній комісії з реабілітації обгрунтованих пропозицій щодо визнання 28 осіб потерпілими від репресій та 1 особа – реабілітована.

“Сьогодні ж ми визнаємо здебільшого дітей репресованих, яких з батьками виселили чи вони народилися у Сибіру. Ці, тодішні, діти зазнали усіх поневірянь: холод, голод, неможливість здобути освіту, отримати пристойну роботу. Пильне око КГБ продовжувало наглядати за ними. Сьогодні, коли їх стає усе менше, ми проходимо етап їх признання”, – пише Ярослав Коретчук.
До слова, реабілітованим особам, які постраждали від репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917―1991 років, Івано-Франківьска міська рада затвердила доплати у розмірі 500 грн.
“Повірте, ці люди заслуговують нашої уваги. Їх батьки віддали усе, життя та здоров’я, щоб Україна стала Незалежною. Сьогодні, ми живемо, працююмо у цій країні, але належної уваги не присвятили їм. Ми цими речами теж демонструємо, що, можливо теперішні наші захисники не отримають заслуженої підтримки, за яку вони проливали кров та втрачали побратимів. Звертаюсь до голів ОТГ Івано-Франківської області, зверніть Вашу увагу на потерпілих від репресій”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.