Долар та євро пруть як танк: ПриватБанк ще більше збільшив курс валют, в обмінках паніка

Національний банк України встановив на середу, 21 серпня, офіційний курс долара щодо гривні на рівні 41,20 грн/дол. Таким чином, гривня залишилася на тому ж рівні, що й попереднього дня.


Щодо євро національна валюта також подешевшала. Згідно з даними на сайті регулятора, офіційний курс НБУ щодо євро на сьогодні встановлено на рівні 45,50 грн/євро, тобто гривня ослабла на 10 копійок порівняно з минулим курсом.

На міжбанківському валютному ринку України котирування гривні до іноземних валютних встановлені на наступному рівні:

Курс долара

1 долар США – 41,20
Курс євро

1 євро – 45,50 (-10 копійок)
Курс злотого

1 польський злотий – 10,30 (-20 копійок)

Нагадаємо, курс долара зріс на 12% з моменту відмови від фіксованого курсу в жовтні минулого року. НБУ дотримується режиму керованої гнучкості курсу, який передбачає, що Нацбанк компенсує структурний дефіцит на валютному ринку, зберігаючи певний рівень волатильності курсу. Вона дійсно зараз є меншою, ніж у роки до початку великої війни, йдеться в огляді.

Поточний рівень інтервенцій із продажу валюти не є критично високим для НБУ, резерви НБУ помітно зростуть до кінця поточного року. Це означає, що Нацбанк не перебуває під тиском, коли курс потрібно послаблювати через нестачу ресурсів, йдеться в огляді.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.