Ефект бумерангу: ТЦКашников почали штрафувати на 17000 гривень

Співробітників ТЦК почали штрафувати на 17 000 гривень, «ефект бумерангу»


Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону передала до суду матеріали про адміністративну відповідальність двох працівників територіального центру комплектування (ТЦК) у званні майора та капітана за застосування насильства під час затримання чоловіка. Даною інформацією ділиться “Бліц-Інформ”.

Як повідомляється, Верховинський районний суд визнав їх винними та оштрафував за перевищення службових повноважень.

За даними суду, 10 липня працівники ТЦК отримали повідомлення від Держприкордонслужби про чоловіка, який у селі Ільці намагався незаконно перетнути кордон. Офіцери прибули до місця, де прикордонники викликали їх для перевірки військово-облікових даних затриманого. Однак чоловік відмовився слідувати в автомобіль ТЦК і намагався піти.

Згідно з матеріалами справи, офіцери силоміць повалили його на землю і посадили в машину. Прокурор надав суду відеозапис, на якому видно, як військові у формі автомобіля з написом «Первинна меддопомога» застосували силу, що обмежило права чоловіка на гідність і недоторканність.

Суд визнав дії офіцерів порушенням ч. 2 ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначив їм штраф у розмірі 17 000 гривень кожному.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.