Зеленський погодив важливі закони

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про продовження військового стану та загальну мобілізацію. Вони діятимуть ще щонайменше 90 днів, повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Глава держави в середу, 7 серпня, підписав закони №11433 та №11434. Таким чином, воєнний стан та мобілізацію в Україні з 12 серпня продовжили ще на 90 днів. Тобто вони діятимуть щонайменше до 9 листопада 2024 року.

В Україні вже у 12 разів продовжили цей правовий режим із початку повномасштабного вторгнення росії.

Варто нагадати, що Верховна Рада 23 липня проголосувала за продовження воєнного стану та мобілізації. Відповідні закони до парламенту вніс президент Володимир Зеленський.

Військовий стан – це особливий правовий режим, який був запроваджений в Україні на початку повномасштабної війни. Його вводять у разі збройної агресії чи загрози нападу, коли існує небезпека для незалежності та територіальної цілісності країни.

Військовий стан передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для запобігання загрози та відображення агресії.

Важливо розуміти, що воєнний стан не означає оголошення війни. Останнє, згідно з міжнародним правом, відбувається шляхом звернення до власного народу чи уряду держави-противника, світової спільноти тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.