Долар провалився з тріском і євро потягнув: банки та обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 7 серпня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,0381 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,7931 гривень за 1 євро.


В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют на 7 серпня 2024 року!
З негативних моментів, які впливатимуть на поведінку українського валютного ринку найближчими днями, можна виділити:

Ймовірне зниження золотовалютних резервів станом на 1 серпня. Нагадаємо, що лише у липні для підтримки курсу гривні регулятор був змушений продати на міжбанку «чистими» близько $3,316 млрд, і зовнішні вливання західної допомоги навряд чи перекриють ці обсяги.
Крім цього, у липні держава витрачалася на обслуговування зовнішніх боргів, а негативне сальдо торгівлі лише збільшилося, що опосередковано також впливає на зниження обсягів резервів.

Посилення обстрілів і атак агресора на нашу критичну інфраструктуру, а також обстрілів мирного населення і прикордонних із рф територій. У аграріїв у розпалі збирання врожаю та його постачання за контрактами за кордон. Порушення логістичних ланцюжків збору та експорту агропродукції призводитиме до затримки надходжень валютного виторгу аграріям, і, відповідно, до ситуативного зниження пропозиції валюти на міжбанку.
У результаті, при зростаючому попиті на валюту її пропозиція буде низькою і Нацбанку знову доведеться закривати нестачу валюти за рахунок витрати резервів.

Курс валют в обмінках на 7 серпня 2024 року!
Посилення напруженості на фронті. Збільшення інтенсивності боїв змушує уряд збільшувати витрати на війну (у тому числі і валютних, на постачання товарів військового призначення, палива тощо). Це підвищує попит на валюту на торгах під час оплати нашим оборонним відомством своїх контрактів іноземним постачальникам.
А як будуть розвивати події на валютному ринку насправді, читайте в наших щоденних новинах на порталі «Стіна».

Читайте також  Обмін доларів та євро по-новому: ПриватБанк вже запустив зміни

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.