Астронавт, який перебував 178 днів у космосі, розповів про “брехню”, яку зрозумів, побачивши Землю

Рон Гаран повернувся на Землю з абсолютно новим світоглядом після того, що він побачив у космосі.

Колишній астронавт NASA Рон Гаран, який провів 178 днів у космосі, розповів, що він усвідомив після того, як побачив Землю.

Про це пише Big Think.tsn.ua

Чоловік, якому зараз 62 роки, подолав понад 114 мільйонів кілометрів на 2 842 орбітах за час своєї кар’єри в NASA. Завдяки унікальному погляду на світ, який він отримав під час перебування на Міжнародній космічній станції (МКС), він зробив декілька дуже цікавих висновків про наш спосіб життя, дивлячись у вікно ілюмінатора.

Мешканець Нью-Йорка сказав, що зрозумів, що речі, які турбують більшість людей, зрештою, не є великою проблемою – але ми повинні бути набагато більше стурбовані глобальним потеплінням, вирубанням лісів і втратою біорізноманіття.

Обговорюючи те, що він побачив, Гаран пояснив: “Коли я виглянув у вікно Міжнародної космічної станції, я побачив спалахи блискавок, схожі на такі від фотоапаратів папараці, я побачив завіси полярних сяйв, які здавалися такими близькими, наче ми могли простягнути руку і доторкнутися до них. І я побачив неймовірну тонкість атмосфери нашої планети. В ту мить мене приголомшило усвідомлення того, що цей тонкий, як папір, шар підтримує життя кожної живої істоти на нашій планеті. Я побачив біосферу, що кишить життям. Я не бачив економіки. Але оскільки наші системи, створені людиною, розглядають усе, зокрема самі системи життєзабезпечення нашої планети як дочірню компанію глобальної економіки, то з космічної точки зору очевидно, що ми живемо у брехні. Нам потрібно перейти від мислення “економіка, суспільство, планета” до мислення “планета, суспільство, економіка”. Саме тоді ми продовжимо наш еволюційний процес”.

Читайте також  Одужання після коронавірусу: які проблеми зі здоров'ям можуть залишитися

Відтоді, як він повернувся на тверду землю, Гаран пристрасно виступає за збереження нашої планети, заохочуючи людей ставити одне одного вище за щурячі перегони, якими є сучасне життя.

“Ми не матимемо миру на Землі, доки не визнаємо основний факт взаємопов’язаної структури всієї реальності”, – додав Гаран, і він не єдиний, хто дотримується такої думки.

Астронавт Майкл Коллінз, який літав на “Аполлоні-11”, сказав, що був приголомшений тим, наскільки “крихкий” і “крихітний” має вигляд Земля, а Едгар Мітчелл з “Аполлона-14” сказав, що цей досвід дав йому “вибух усвідомлення”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.