Щоб узимку не сидіти без світла: українцям дадуть кредити на електростанції під 0% – які умови

Через постійні атаки окупантів за українською енергетичною системою, громадяни змушені жити без електрики. Щодня вони дивляться графіки відключень, щоб якось пристосуватися до вимкнень. Для того, щоб нормально пережити зиму і не замерзнути, українцям будуть доступні кредити під 0% для купівлі електростанцій. Про це повідомляє «Конгрес».

Як зазначається, українці зможуть самостійно забезпечувати себе електроенергією. Відповідні кроки щодо стимулювання розвитку альтернативних джерел електроенергії та переходу домогосподарств на альтернативні джерела енергоспоживання презентував Уряд під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Зокрема, кожен українець, який бажає придбати та встановити сонячні, вітрові електростанції разом із системами накопичення електроенергії, зможе отримати кредит під 0%. Держава повністю компенсує відсоткову ставку.

Завдяки цій програмі можна придбати станції потужністю до 10 кВт. Максимальна сума кредиту може становити до 480 тисяч гривень, термін кредитування збільшений до 10 років.

Вимоги до охочих отримати такий кредит:

не бути громадянином Росії;
не бути під санкціями;
не залучатись до кримінальної відповідності за злочини проти нацбезпеки;
не фігурувати у провадженнях про банкрутство чи неплатоспроможність.

Окремо передбачено програму для Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) на впровадження енергоефективності та побудову альтернативного покоління.

За розширеною програмою “Доступні кредити 5-7-9” вони матимуть змогу отримати кредит до п’яти мільйонів гривень терміном до п’яти років під 7%. За ці кошти можна купити та встановити, наприклад генеруючи установки та допоміжне обладнання.

Крім того, після реалізації проєкту ОСББ та ЖБК можуть подати на програму “ГрінДІМ” та компенсувати ще 70% вартості проєкту. Так ОСББ зможе якнайшвидше погасити кредит.

Обидві програми стартують 20 липня. У першій хвилі до їх реалізації залучено державні банки, зокрема, ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк. Надалі планується розширення програми та приєднання до неї інших банків.

Читайте також  "Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.