Аномальна спека в Україні: прогноз погоди на тиждень

ДСНС України та синоптики попереджають про аномальну спеку у країні. До 40-41° очікується в південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях. 35-38° прогнозують синоптики у інших регіонах.

В Укргідрометцентрі пояснюють, що така аномальна спека пов’язана з поширенням на територію України тропічного повітря з північних районів Африки.

“Погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей! Будьте обережні, по можливості не виходьте на вулицю та пийте більше води”, – попереджають українців.

Про прогноз погоди на тиждень повідомляє Метеопрог.

Вівторок, 9 липня
У західних областях, а також місцями на Херсонщині та Миколаївщині можливі невеликі короткочасні грозові дощі, переважно у день. В інших регіонах країни без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +17…+23 °С, вдень +27…+33 °С, у центральних, південних та східних областях +35…+40 °С.

Середа, 10 липня
На всій території України очікується невелика погода, переважно без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18…+24 °С, вдень +28…+33 °С, у центральних, південних та східних областях +35…+40 °С.

У четвер, 11 липня
В Україні утримається суха та спекотна погода, лише вдень на крайньому заході та в Карпатах пройдуть короткочасні грозові дощі, місцями можливі град та шквалі, 15 – 20 м/с. Вітер східний / північно-східний, 5 – 10 м/с, у Криму та Приазов’ї окремі пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі +19…+24 °С, вдень +29…+34 °С, у центральних, південних, східних областях та на Закарпатті +35…+40 °С.

П’ятниця, 12 липня
На більшій частині території нашої країни продовжиться період аномальної спеки та відсутності опадів. Вітер східної четверті, 5 – 10 м/с; у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, на півдні місцями до +25 °С; вдень +30…+35 °С, у центральних, південних та місцями західних областях +34…+39 °С.

Читайте також  "Люди добрі, їдьте": Тарологиня та переможниця "Битви екстрасенсів" стривожила українців

Субота, 13 липня
Опадів не передбачається, лише вдень у західній частині деколи пройдуть локальні грозові зливи у супроводі шквалів та граду. Вітер північно-східний, на Правобережжі країни південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +17…+22 °С, на півдні та біля Криму місцями до +25 °С; днем +33…+39 °С.

Неділя, 14 липня
У західній частині можливі місцями короткочасні грозові дощі, на решті країни сухо та жарко. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, вдень +34…+39 °С, у західних областях +26…+31 °С.

Щоб пережити аномальну спеку, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

Залишайтесь у приміщенні: Проводьте якнайбільше години у прохолодних приміщеннях. Використовуйте кондиціонери чи вентилятори.

Пийте багато води: Підтримуйте водний баланс організму, пийте достатньо води навіть тоді, коли не відчуваєте жадоби. Уникайте алкогольних та кофеїнових напоїв.

Носити легкий одяг: Вибирайте легкий, вільний одяг із натуральних тканин, таких як хлопок або льон.

Уникайте фізичних навантажень: Обмежте фізичну активність, особливо на відкритому повітрі. Якщо потрібно займатися фізичним трудом, робіть це вранці або ввечері, коли температура нижча.

Використовуйте прохолодні компреси: Прикладіть до тіла прохолодні компресси або прийміть прохолодний душ, щоб охолодити організм.

Захищайте собі від сонця: Носіть шляпу та сонцезахисні окуляри, користуйтеся сонцезахисним кремом з високим фактором захисту.

Харчуйте легко: Вживайте легку їжу, багату на воду, наприклад, фрукти та овочі. Уникайте важкої та жирної їжі.

Створюйте прохолодні умови у домі: Закривайте штори або жалюзі вдень, щоб уникнути перегріву приміщення.

Підтримуйте зв’язок: Регулярно спілкуйтеся з близькими людьми, особливо з літніми родичами та друзями, щоб переконатися, що вони також дотримуються заходів безпеки.

Слідкуйте за станом здоров’я: Якщо відчуваєте симптоми перегріву, такі як головний біль, запаморочення, слабкість чи тошнота, негайно знайдіть прохолодне місце та зверніться за медичною допомогою.

Читайте також  Українців попереджають про сніг та грози

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.