Скрутять і закинуть у бус – і все цілком законно: коли ТЦК можуть застосовувати силу

У яких випадках ТЦК мають право застосовувати силу


Народний обранець прокоментував факти протиправної мобілізації громадян України, коли співробітники ТЦК силою запихають військовозобов’язаних до «бусика». Про це розповідає “Укрінформ”.

Народний обранець Руслан Горбенко прокоментував факти протиправної мобілізації громадян, які зрідка трапляються в Україні. За його словами, кожну справу, кожен окремий випадок потрібно розглядати ретельно та комплексно.

“Наприклад, представники ТЦК можуть застосовувати силу, вдаватися до примусових заходів у випадках, коли громадяни відмовляються виконувати законні вимоги щодо мобілізації.

Такі дії також можуть бути обґрунтовані у випадках затримання осіб, які самовільно залишили військову частину або місце служби. Однак почали поширюватися заяви про побиття або навіть убивства осіб від рук співробітників ТЦК”, – зазначив він.

Горбенко наголосив, що необхідно проводити розслідування таких випадків, ретельну перевірку співробітників центрів комплектування. Адже були випадки, коли їхня некомпетентність ставала причиною конфліктів.

“Тому дуже важливим є належний відбір кандидатів у ТЦК, зокрема, з урахуванням їхнього психологічного стану та підготовки для спілкування з військовозобов’язаними.

Це зробить мобілізацію більш ефективною та побудує довіру суспільства до центрів комплектування. Водночас очевидно, що потрібні жорсткіші санкції за протиправні дії з боку посадових осіб, відповідальних за мобілізацію”, — резюмував народний депутат.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.