В обмінниках готуються змінювати курс долара з понеділка: чого очікувати українцям

На новому тижні банківський сектор очікує суттєвої зміни курсу готівкового долара. За прогнозами, з 8 по 14 липня вартість американської валюти в банках та обмінниках перебуватиме у межах 40-41,2 грн. Увечері ж 5 липня банки виставили курс на середньому рівні 40,5/40,9 грн (купівля/продаж). Обмінники – 40,42/40,89 грн. Таким чином, не виключається зниження курсу у купівлі та зростання у продажу.

Про курсову ситуацію OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив, що щоденні курсові зміни очікуються на рівні:

до 30-50 коп. у банках;
до 50 коп. у обмінних пунктах.

Загалом же, зазначив банкір, на валютний ринок тиснутиме низка факторів зі знаком мінус. Зокрема:

зростання споживчих цін через зростання вартості електроенергії;
перебої з енергопостачанням, що перешкоджають нормальній роботі економіки;
непрямі військові чинники.
Тим не менш, за його словами, очікується, що “основні зміни на валютному ринку перенесені на осінь”. А тому зараз “інфляційний тиск нівелюється сезонним зниженням цін на овочі та фрукти”.

“Передбачити всі фактори, що можуть позначитися на валютному ринку, вкрай важко, адже триває війна, відтак її перебіг, як і її наслідки врахувати неможливо. Проте можна очікувати, що будь-які зміни на валютному ринку не матимуть ознак хаосу чи неконтрольованості. Ситуація на ринку залишається досить прогнозованою і це може тривати до другої половини серпня”, – спрогнозував Лєсовий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.