Франківські “укропівці” вийшли на протестну акцію проти торгівлі з окупантами (фото)

Сьогодні, 23 лютого, під стінами адміністративного будинку фракція УКРОП Івано-Франківської міської ради та активісти провели акцію проти торгівлі з окупантами та закликали міського голову не ховатися, а висловити чітку позицію з приводу торгівлі з ОРДЛО.

Як зауважують УКРОПівці, минулого тижня депутатська фракція “Українського об’єднання патріотів-УКРОП” звернулася до Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа з вимогою скликати позачергову сесію міської ради для прийняття Звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою припинити владно-олігархічний бізнес на крові українських солдатів. Також продовжити блокаду ОРДЛО.

“Тиждень пройшов, а відповіді немає”, – кажуть депутати.

За інформацією УКРОПу, все через змову фракцій “БПП”, “Свобода” та ймовірно “Батьківщина” в Верховній Раді, які мають намір “злити” акцію проти торгівлі з ОРДЛО.

Нам не хочеться вірити в це, тому УКРОП хоче отримати чітку відповідь від міського голови. Ми хочемо розуміти, чи підтримує міськрада торгівлю на крові. Всі знають, що вугілля купують в окупованих територіях по 300 грн, а продають за 2000. Цікаво, що завжди, де була заява проти влади, “Свобода” виступала перша і першою робила гучні заяви. Люди повинні знати позицію міської влади. Ми повинні показувати й розказувати хто є хто”, – кажуть в УКРОПі.
Коли ситуація почала набирати обертів в Україні ми розуміли, що міська та обласна ради можуть звернутися до Верховної Ради, прийняти звернення до Кабінету міністрів, щоб припинити торгівлю з окупантами. Завжди в таких питаннях “Свобода була першою, а по цьому питанні рішення не приймаються. Мабуть, тому, що більшість в міськраді фракції “Свобода”, “БПП” та “Батьківщина” і є конфлікт інтересів на вищому рівні“, – наголошує голова фракції УКРОП в Івано-Франківській міській раді Володимир Олійник.

Читайте також  У суді Чернігова проходить засідання у справі Корбана (наживо) 

Тож УКРОП вирішив своїми силами направити до Верховної Ради відповідне звернення про припинення торгівлі з окупантами, для цього фракція організовує збір підписів у наметах та трудових колективах. Адже за соціологічним дослідженням 70%-80% прикарпатців проти торгівлі з ОРДЛО.

Також депутат міської ради Мстислав Тарас наголосив, що торгівля з окупантами, які вбивають українських військових неприпустима.

Відтак “УКРОП” вимагає невідкладно :
– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;
– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;

– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях;

– терміново створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради (ТСК) щодо перевірки всіх аспектів постачання товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території та з них.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.