Що означають ці маленькі червоні крапки на шкірі?

Якщо ви раптом виявили на своїй шкірі незрозумілу червону крапку, не поспішайте турбуватися.

Ми з’ясували, звідки вони беруться і як запобігти їхньому подальшому поширенню.

 

Причини виникнення ангіоми

Ангіома – це маленька доброякісна пухлина, яка складається з кровоносних судин. Існують 2 основних винуватця її виникнення:

1. Вік. У багатьох людей ангіома з’являється у віці близько 30 і старше. Як правило, в цьому випадку вона виглядає, як маленька опукла родимка вишневого кольору, розташовується в основному на тулубі, руках і плечах. Такі ангіоми викликані просто віковими змінами шкіри і судин.

2. Порушення в організмі або неправильний спосіб життя. Якщо ангіома виглядає як цятка, з якої йдуть судинні розгалуження, то вона може свідчити про проблеми в роботі печінки, судинних порушеннях або гормональний збій.

 

Що з нею робити?

Якщо ви раптом помітили, що звична червона родимка раптом змінила розмір, форму або почала кровоточити, то рекомендується швидше звернутися до лікаря. В інших же випадках ангіоми зазвичай не є приводом терміново бігти в лікарню, але про всяк випадок краще згадати про них на черговому плановому прийомі.

Також буде непогано подбати про те, щоб ангіоми не виникали в майбутньому. Кращий спосіб запобігання їхньої появи – здоровий спосіб життя і збалансоване харчування. Пийте соки і побільше води, їжте свіжі овочі, не забувайте про корисні жири, такі як авокадо і оливкова олія. Цим нехитрим способом ви надовго збережете шкіру чистою і молодою, а організм – здоровим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.