Пошкодження у будинках, садочку та університеті: Марцінків розповів деталі атаки на Івано-Франківськ

В Івано-Франківську є пошкодження житлових будинків та навчальних закладів.

Як розповів вранці 22 червня міський голова Руслан Марцінків, місто виплачуватиме компенсацію мешканцям, в оселях яких повибивало вікна, пише Фіртка.

“Як мінімум, у 12 будинках є пошкодження вікон, також є пошкодження у садочку, частково — у школі. Та значне пошкодження є в одному з університетів міста. Загалом маємо значні пошкодження у громаді.

На місці працюють комунальники, які забиватимуть вікна в пошкоджених будинках, аби протягом доби волога не заходила у помешкання. Далі розпочнемо приймати заяви на компенсацію за вибиті вікна. Її можна буде отримати, написавши заяву в ЦНАПі.

Механізм компенсацій вже напрацьовуємо. Фахівці обійдуть кожне постраждале помешкання, встановлять збитки й після того можна буде звертатися за компенсацією в ЦНАП.

Крім того, збитки фіксує поліція, аби люди могли податися на державну компенсацію “Євідновлення”. Компенсацію місто виплачуватиме з понеділка (24 червня — ред.)”, — зазначив Марцінків.

Зі слів посадовця, потреби у відселенні людей з пошкоджених квартир наразі немає.

“Під час тривоги більшість людей були в помешканнях. Ми далеко від фронту, давно не було таких ситуацій в Івано-Франківську. У той час у сусідній школі в укритті перебували 11 осіб. На жаль, більшість людей були у помешканнях.

Водночас потреби у госпіталізації мешканців немає. До медиків від місцевих мешканців були звернення з серцевими проблемами, а також на фоні стресу.

Обійшлось без жертв. Працівники університету не постраждали”, — додав міський голова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.