Затримано жінку, яка спаплюжила могилu героїв “Да Вінчі”, “Джуса” та Петриченка – хто вона

За інформацією прокуратури, жінці 60 років.

У Києві розшукали та затримано жінку, яку вчинила наругу над могилами українських героїв – Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова “Джуса” та Павла Петриченка.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.Play VideoЗа інформацією прокуратури, жінці 60 років. Станом на зараз із нею працюють правоохоронці. Як повідомляли раніше, жінці загрожує до 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування проводять слідчі Печерського управління поліції м. Києва.

Із опублікованого відео у Мережі видно, що на могилах зірвані та поламані пам’ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України.

Нагадаємо, вранці 20 червня український волонтер Сергій Стерненко опублікував відео, на якому видно, як невідома жінка посеред ночі умисно шкодить могили українських героїв.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

20 червня зранку на території Аскольдової могили в Києві невідома жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України — Дмитра Коцюбайла з позивним “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова з позивним “Джус”, а також Павла Петриченка. Розпочато розслідування за фактом наруги над могилами.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України (ч. 2 ст. 297 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

На могилах зірвані та поламані пам’ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України.

Здійснюються оперативні слідчі та розшукові дії для встановлення особи жінки. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування проводять слідчі Печерського управління поліції м. Києва.

Нагадаємо, в Києві понівечили могили українських героїв Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова “Джуса” та Павла Петриченка.

2023 року з могили військового пілота Андрія Пільщикова “Джуса” невідомі вандали вкрали шеврони, які залишили його побратими на знак пам’яті.

Читайте також  17-річна дівчина жoрстoкo вбилa матір свого хлопця, яка була проти їхніх стосунків

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.