Цукерки, печиво та цигарки: у ЗСУ пояснили, чому полоненим росіянам запропонували “ресторанне меню“

В Україні дуже добре дбають про полонених російських окупантів. Для них закуповують широкий асортимент продуктів, і меню загарбників майже як у ресторані. Водночас українські захисники повертаються з російського полону на останніх стадіях виснаження. У ЗСУ пояснили, чому так відбувається.

На сайті державних закупівель можна побачити тендери на цукерки, печиво, згущене молоко, халву, безалкогольний напій “Кока-кола” та цигарки. Солодощі та тютюн передбачені для російських військових, які прийшли нищити український народ. Це викликає суспільний резонанс, тому що стан рашистів не можна й порівняти з тим, в якому повертаються бійці ЗСУ.

ТСН звернулася за офіційним роз’ясненням до Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, де пообіцяли обґрунтувати скандальні закупівлі смаколиків для путінських убивць.

Колишній речник Генштаба ЗСУ та воєнний експерт Владислав Селезньов поділився власною думкою з приводу ситуації, яка склалася. Він нагадав, що Росія грубо порушує права та норми, але при цьому досі перебуває у складі у раді Безпеки ООН.

Аналітик наголосив, що Україна сумлінно дотримується норм права та алгоритму, визначеного міжнародними конвенціями, зокрема – Женевською. Тому наша держава не може орієнтуватися на позицію РФ, для якої вони нічого не означають. І калорійний раціон для полонених росіян – одне з необхідних правил, визначених законодавством.

“Те, що росіяни застосовують тортури та фізично знищують наших полонених – це ні для кого не є таємницею. Чи маємо ми орієнтуватись на поведінку Росії? Ні. Україна повністю дотримується визначених норм та правил щодо харчування, утримання та поводження з військовополоненими. Це наш плюс”, – наголосив Селезньов.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.