Жителям сіл приготуватися: ТЦК дали особливу команду щодо тих, хто пов’язаний із землею

Аграрії зможуть подати клопотання на збільшення кількості працівників, які бронюються від мобілізації.

Військовозобов’язані працівники аграрного сектору в Україні можуть видихнути з полегшенням – для них готуються умови для бронювання від мобілізації терміном на 12 місяців. Влада вважає, що цей захід необхідний для забезпечення безпечного збирання врожаю, пише телеграм-канал Бізнес Цензор.

Як повідомив виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, українські аграрії зможуть спокійно працювати ще рік, оскільки для цього було ухвалено кілька рішень щодо мобілізації працівників, зокрема критично важливих для функціонування бізнесу.

“Перше – це автоматично пролонговані існуючі бронювання на три місяці без необхідності надання жодного пакету документів. Друге – подальше бронювання надаватиметься на 12 місяців, до цього було шість. Третє, за певними професіями, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка є критично необхідною, при цьому отримуючи погодження від військових”, – поділився Тарас Висоцький.

Також він зазначив, що аграріям доступне бронювання 50% своїх працівників, але певні професії зможуть отримати більше місць для бронювання від мобілізації, якщо подати клопотання щодо збільшення цього показника.

За словами Тараса Висоцького, на певних напрямках кількість працівників зменшилася приблизно до 20%. З цього випливає, що збільшилася навантаження на інші, оскільки більшість працівників була покликана на військову службу. Найпопулярнішими професіями зараз, на думку чиновника, як в аграрному секторі, так і у Збройних силах є інженерні професії, а саме трактористи, машиністи та інженери елеваторного обладнання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.