Відстрочку від служби можна буде оплатити офіційно: закон про економічне бронювання

Документ уже зареєстрували у Верховній Раді 


На сайті верховної Ради зареєстрували законопроєкт про економічне бронювання. Тобто за визначеного розміру зарплати та сплати податків підприємство зможе забронювати працівника. Ідея впровадження економічного бронювання передусім має зберегти фахівців, які вкрай важливі для розвитку вітчизняної економіки.

Пропонується надати можливість забронювати персонал кожному субʼєкту господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника. Причому сплата підвищеного збору проводиться самим бізнесом, а не робітником.

Роботодавець має визначити, чия діяльність є критично важливою та підтвердити це відповідним розміром податку.

Нардепи хочуть поширити бронювання на всі форми бізнесу, зокрема й на ФОПів – якщо вони підтвердять ведення діяльності протягом року. Деталі процедури та відсоткову межу заброньованих визначатиме уряд.

Так чи інакше – економічне бронювання в Україні запрацює, це називають у кулуарах ВР неминучим кроком. Хоча більшість українців називають це офіційною можливістю відкупитися від служби. Інші наполягають, що це дедалі більше сепарує українців, а більшість зізнаються, що елементарно не отримують ані такої зарплати, ані платити за них роботодавець не буде.

Варто зауважити, що в Офісі президента вже раз відмовлялися від економічного бронювання, тому що питання дуже болюче для населення і дискримінація за доходами неприйнятна.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.