“Віддайте теpиторії – війна закiнчиться!” Опеpна співачка Людмила Монастиpська pозповіла пpо залаштунки концеpтів за коpдоном

Українська оперна співачка Людмила Монастирська часто їздить із гастролями за кордон, де іноземні колеги висловлюють свій погляд щодо війни pосії проти України.

На думку зірки, нетактовні запитання їй ставлять через те, що люди далеко від потенційної небезпеки та не знають, як це – жити постійно в стресі.

Зокрема, вагомим фактором у цьому є питання менталітетів, через що європейці до війни ставляться із “спокійною байдужістю”.

Про розмови за лаштунками своїх концертів оперна співачка розповіла в інтерв’ю “Інформатору Україна”.

“Я багато гастролюю та знаю менталітети інших країн. Напевно, тому мене часто запитають, як вони ставляться до російської культури.

На що я відповідаю: “Так у їхній двір не прилетів якийсь уламок”. Вони не варяться у цих повітряних тривогах та стресі 24 на 7. Тому, мабуть, вони й ставляться до цього зі спокійною байдужістю. У мене дуже багато було таких моментів, коли на закритих заходах прямим текстом мені казали: “Віддайте вже ці території – хай швидше війна закінчиться”.

Коли мені це кажуть італійці, я їм пропоную: “Чого ж ви тоді не віддасте Сицилію чи Сардинію?” – розповіла Людмила Монастирська.

Оперна співачка категорично проти будь-яких згадок про російських культурних діячів на світовій сцені, а тим паче виконування українськими трупами репертуару митців країни-агресора.

“Національна опера України – це головний театр нашої країни, тому під час війни тут не може бути російського репертуару. Хоча самі по собі ці відомі російські композитори – генії, бо написали твори, що не одне століття виконуються у всьому світі.

Те, що писав Чайковський, то є перлини. Але відмова від цієї музики – це не тільки політичне, а й морально-етичне рішення. Це цілком логічна реакція, якщо відбувається геноцид, і наш найзапекліший ворог, наш найближчий сусід, при цьому хоче стати нами.

Читайте також  Саме в цей день можна очікувати на перемогу на полі бою: нумеролог назвав точну дату завершення війни

Бо ці московити до Київської Русі взагалі не мають ніякого стосунку. Навіть назву вони забрали…” – пояснила артистка.

В Україні трансляцію російської культури вважають ганебним рішенням, утім Людмила Монастирська не виключає, що після закінчення війни ця тенденція залишиться:

“Вже загинуло так багато найкращих представників українського генофонду і це серйозний привід”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.