“Роботине та Кринки під контролем ворога. Сирському час проходити ВЛК…” – Безугла, заступниця голови комітету ВР…

Сили оборони України вже кілька тижнів не контролюють Роботине, а Кринки нещодавно також перейшли під контроль ворога. Про це повідомила Мар’яна Безугла, яка є заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це нардепка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла пише у телеграм-каналі, інформує iнтepнeт видaння “VNSN.ua”.

“Після повернення з фронту я стала свідком того, що сталося на Харківщині та інших напрямках, в яких станах перебувають бойові підрозділи та яка ситуація з фортифікаціями. Я звернулася до Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки з проханням провести слухання. Хоча негайної реакції не було, через два тижні голова комітету Олександр Завітневич організував засідання. Я вдячна йому за це”, – пише Безугла.

За її словами, засідання було цілком таємним, тому вона не може розкривати деталі, але поділилася загальними враженнями.

На слуханнях були присутні:

Баргилевич – начальник Генштабу ЗСУ (основний доповідач)
Лебеденко – заступник Головкома ЗСУ (заступник з технологій, Сирський не прийшов сам, прислав заступника)
Драпатий – заступник Баргилевича (після скандального зняття Галушкіна був призначений керувати обороною Харківщини)
Скібіцький – заступник начальника ГУР МОУ (розвідка попереджала про вторгнення за місяць)
Дубровін – керівник ДВКР (військова контррозвідка)
Яковець – керівник держспецтранспорту (займається фортифікаціями)
Цяцкун – керівник прикордонної розвідки (мовчав на засіданні)
“Усі вони генерали. Були також кілька полковників, які мовчали. Наприклад, начальник управління воєнно-стратегічного аналізу не мав жодних матеріалів і нічого не сказав”, – зауважила Безугла.

Баргилевич розповів про складну, але контрольовану ситуацію, пояснив важливість тримати Кринки та значення Роботине. Він говорив про фортифікації першої лінії, які будують підрозділи, і методичну підтримку Генштабу для другої і третьої ліній. За його словами, всі бойові розпорядження по Харківщині були видані.

Читайте також  В МЗС пояснили, як Україна відкриватиме кордони

“На запитання, чому на напрямку удару росіян була лише 125-та ТРО, а у Вовчанську не було жодного підрозділу ЗСУ, Баргилевич ухилявся від відповіді. Врешті, ми мали протоколювання засідання, і частину протоколу можна назвати “як ми про…ли вторгнення, 2024″. Там також зафіксована брехня щодо Кринок і Роботине”, – додала вона.

“Роботине вже кілька тижнів не під нашим контролем. І про це мовчать. І Кринки також вже втрачено. Роботине стало символом брехні і “нічого не змінилося”. Кринки – це кривавий проєкт Содоля, який пішов на підвищення, щоб втратити Авдіївку і прогавити Харківщину. Генерали, ви вважаєте, що союзники не бачать із супутників, що відбувається? Серйозно? У соцмережах і на карті Deep State більше правди.

Після засідання Баргилевич погрожував мені, що якщо я писатиму про нього, то він вважатиме мене ворогом і боротиметься зі мною до кінця. Він сказав, що я гірша за росіян. Нічого не гірше за росіян, але генерали-брехуни дуже близькі!”, – запевняє Безугла.

“Олександре Станіславовичу, (звертається Безугла до Сирського), ідіть на ВЛК! Дайте нам шанси, просто йдіть… Армія може воювати і перемагати, але без вас та ваших фракційних нам потрібні нові командири! Не душіть армію, їй потрібен кисень!”, – резюмує вона.

Screenshot

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.