“Господарі бенкетують у палацах”: у ДТЕК відповіли, чому багатих сусідів не торкаються відключення світла…

Вони спробували зменшити кількість будинків, які набувають перевагу

Один киянин звернувся до ДТЕКу зі скаргою на “електричну нерівність” у його районі. Він каже, що у сусідніх будинках електрика залишається, коли у його будинку світла немає. За його словами, це відбувається тому, що у тих квартирах живуть заможні люди

А знаєте де світло є? У сусідньому будинку, де квартири від 100 000 $, там живе телеведуча одного каналу, бізнесмени, дітки заможні, а нам, холопам, тільки й дивитися на цей палац до небес. Горить і вдень, і вночі, ось уже 2 роки його не стосується відключення. Раби дивляться і вмирають, поки господарі бенкетують у палацах”, – пише він.

У ДТЕК пояснили, що дві основні причини цього явища можуть бути такими:

Квартири сусідів можуть бути підключені до тих самих ліній, що й критична інфраструктура, така як комунальні котельні та лікарні. У період планових відключень такі об’єкти не відключаються, тому всі будинки, підключені до цих ліній, зберігають електропостачання.
Сусіди можуть бути в іншій групі відключень, що означає, що у них відключення електрики відбувається за іншим графіком.
ДТЕК також зазначила, що вони провели роботи у 2023 році, щоб зменшити кількість будинків, які отримують перевагу в електропостачанні, та забезпечити більш рівномірний розподіл електрики.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.