Стосується всіх водіїв: Рада радикально змінює правила страхування

Верховна Рада змінює правила страхування, стосується всіх водіїв

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №8300 про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів реєстр у другому читанні та загалом. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.

Згідно з інформацією, чинний Закон України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” набрав чинності майже 20 років тому і є застарілим.

У зв’язку з цим було запропоновано новий проєкт закону, яким пропонується поступово підвищити розміри страхових сум до розмірів, встановлених у країнах Європейського Союзу.

Варто зазначити, що на сьогодні ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю становить 320 000 гривень на одного потерпілого, незалежно від кількості потерпілих, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих – 160 000 грн. на одного потерпілого, але не більше ніж 800 000 грн. на одну страхову подію.

Протягом двох років після набрання чинності Законом пропонується поетапно збільшити ці суми за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих до 1 мільйона гривень на одного потерпілого та 20 мільйонів гривень на один страховий випадок незалежно від кількості постраждалих, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих – до 2 мільйонів гривень на один страховий випадок незалежно від кількості постраждалих.

Також запропоновано запровадити швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів до набрання чинності Законом (зараз це роки, а пропонується до 90 днів), розширити застосування “європротоколу” – оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції та ще запровадити порядок розрахунку розміру страхової виплати без урахування зносу та здійснення страхових виплат у розмірі необхідному для відновлення транспортного засобу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.