Кінець війни в Україні: весна-літо 2024 року – стануть фатальними, ми всі побачимо

Експерт назвав ознаки того, що війна в Україні закінчиться вже зовсім скоро

ЄС прагне якнайшвидше закінчити війну в Україні і це може статися вже навесні-літом поточного року. Про це заявив голова Центру громадської аналітики “Вежа” Валерій Клочок.

“Період, який вони бачать – це весна-літо цього року. Ніхто не хоче тягнути закінчення війни до президентських виборів у Сполучених Штатах і з цією позицією згодні не лише в Європі, а й у республіканці”, – зазначив він.

Відповідний висновок Клочок зробив, ґрунтуючись на словах верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля. Останній у рамках свого нещодавнього виступу заявив, що забезпечення нової допомоги Україні не може чекати, оскільки “результат війни в Україні вирішиться цієї весни та влітку”.

“Багато зараз риторики з ЄС щодо формування сухопутної коаліції від Макрона, про виділення додаткових коштів на снаряди для України. Зверніть увагу, що 800 тис. снарядів знайшли дуже швидко і гроші на них знайшли. Цю коаліцію очолив президент Чехії Петр Павел, снаряди, як вони кажуть, будуть уже до початку літа”, – наголосив експерт.

За словами Клочка, останні рішення ЄС вказують на поспіх, який сьогодні важливий для Європи у плані збереження питань з безпекою. У тому числі це стосується і США – експерт нагадав, що в європейських країнах у Сполучених Штатів багато військових баз, величезний контингент, і у разі війни їм усім доведеться воювати, чого ніхто зовсім не хоче.

Нагадаємо, Сенат США увечері 23 квітня схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже $61 млрд додаткової військової та економічної допомоги Україні та союзникам. За законодавчу пропозицію проголосували 79 сенаторів, ще 18 проголосували проти.

Читайте також  Коли закінчиться війна: Топ прогнозів найвідоміших астрологів

Американські ЗМІ вже повідомили, що після набрання законом чинності Білий дім готує пакет військової допомоги Україні на $1 млрд, куди можуть уперше увійти далекобійні ракети ATACMS.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.