Батькові та сину які вбили поліцейськoго суд щойно виніс вирок! Всі в шоці! Нeвжe цього достатньо? Це хіба спрaвeдливо? – деталi

Вінницький міський поки що суд відправив під варту обидвох підозрюваних у нападі на поліцейських на Вінниччині. Про це повідомляє «Суспільне».

Як повідомляється, спочатку суд ухвалив рішення щодо старшого з нападників – 52-річного Валерія Васілаке. Його відправили під варту лише на два місяці без альтернативи застави.

Сам Васілаке сказав у залі суду, що в поліцейського вистрілив його син, подумавши, що той застрелив батька. Він також сказав, що його син вкрав зброю, яка була в машині, і що її не збиралися продавати. За словами чоловіка, вони разом із сином збиралися виїхати в Молдову.

Другого підозрюваного – 26-річного Віталія Васілаке також відправили під варту без альтернативи застави. Обом інкримінують вбивство та замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

У залі суду той розповів, що він бив поліцейського, бо думав, що той тільки один в машині.

«Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів і ми поїдемо далі. Я не думав, що з’явиться другий поліцейський і відкриє вогонь машиною, де був мій батько», – заявив він.

Віталій Васілаке також підтвердив слова свого батька, що два ящики з гранатами Ф-1 по 10 штук у кожному, які вони перевозили, належали йому.

Захист підозрюваних повідомив, що апеляцію на рішення суду не подаватиме.

Доповнено. Керівник спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк в ефірі телеканалу «Київ24» розповів, що підозрювані перевозили близько 100 гранат та інші боєприпаси, які вони потім скинули у водойму.

Читайте також  На заході України чоловік вбuв і рoзчлeнувaв жінку, а потім втік

«Вони дійсно повідомили, що в водоймі вони залишили певну кількість бойових припасів. Наразі провели огляд місця події за участю вибухотехніків та водолазів та вже встановлено. Це попередньо, знайдено близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них та близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45. Це попередні дані, на даний час слідчі ще проводять місце поді та описують інше майно», – розповів Олексій Рихлюк.

За словами Олексія Рихлюка, в суді підозрювані розповіли, що везли ці боєприпаси в будинок у Вінницькій області. З якою саме метою батько та син перевозили зброю та боєприпаси Олексій Рихлюк не уточнив.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.