Підозрюваних у нападі на поліцейських затримали на Одещині: фото

Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

У неділю, 21 квітня, двох підозрюваних у збройному нападі на патрульних поліцейських на Вінничині затримали в Одеській області.

Про це повідомляють в Telegram-каналах та ЗМІ в соцмережах, публікуючи фото ймовірних убивць.

Цю інформацію підтвердили в ефірі національного телемарафону з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

На опублікованих кадрах видно, що затримання проводили озброєні бійці спецпідрозділу. Поряд із одним із затриманих, якого поклали обличчям вниз на автотрасі, лежать два українські паспорти.

Національна поліція України
Згодом голова Національної поліції України Іван Вигівський офіційно підтвердив, що нападників на поліцейських, які переховувалися в Одеській області, затримали.

За його словами, операція із затримання проводилася за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. На затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також було запроваджено спеціально поліцейську операцію.

Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

У повідомленні уточнили, що поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

У Офісі Генпрокурора додали, що раніше на території Вінницької області було виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, а також боєприпаси, які відносяться до військового майна.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області у ніч проти 20 квітня, близько 01:40, поблизу села Яланець Гайсинського району двоє чоловіків здійснили напад на патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини загинув 20-річний працівник поліції Максим Зарецький. Ще один поліцейський, капітан Максим Шарапанський, отримав поранення.

Правоохоронцям вдалося встановити осіб, причетних до нападу, які втекли з місця злочину. У Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що підозрювані – військовослужбовці однієї з бригад, але якої саме не повідомлялося.

Читайте також  “Лежали у неприродних позах в шафі на балконі”: Несподіваний поворот у розслідуванні вбивства двох дівчат

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.