Поліція+ТЦК=? НОВІ ПРАВИЛА: Зеленський погодив – українці, слухайте! Змінилось все -екстрена новина!

В Україні триває дія військового стану, а також проводиться загальна мобілізація. Згідно з інформацією, після ухвалення нового закону про мобілізацію поліція буде перевіряти військово-облікові документи громадян, розшукувати тих, хто не з’явився у військкомат, і доставляти їх до нього.

Заява Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка підтверджує, що поліція не буде видавати повістки на мобілізацію. Ця обов’язкова процедура буде здійснюватися виключно територіальними центрами комплектування.

Глава МВС підкреслив, що будь-яка перевірка документів у громадян працівниками поліції проводитиметься з відеофіксацією.

«Перевірка документів, які визначають чи наявність «броні», чи наявність приписного свідоцтва — це все має бути задокументовано на відеокамеру. Поліція має право зупиняти автомобіль, поліція має право перевіряти документи», – наголосив Ігор Клименко.

Також міністр підтвердив, що поліція отримує запити від територіальних центрів комплектування щодо розшуку осіб, які отримали повістку, але не з’явилися до них.

«Звичайно, поліція, отримавши таке повідомлення, розшукує таку особу і потім таку особу ми наводимо в ТЦК для встановлення, що сталося», — пояснив він, додавши, що затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більше 3 годин.

«Можу сказати: поліція не видаватиме повістки — це виключно робота територіальних центрів комплектування… Поліція перебуватиме на вулиці, і в разі порушення закону вона реагуватиме», — підсумував Ігор Клименко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.